Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Megállíthat a növésben?

Megállíthat a növésben?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy f4szságot kérdezek... Az internetet átkutattam, de ezzel a témával kapcsolatban össze vissza írnak mindenhol... 14,5 éves vagyok, és volt egy bal oldali achilles műtétem, több hétig nem használtam az adott vádlimat, ezért a bal vádlim most jelentősen kisebb mint a jobb. Az orvos szerint hosszú idő (1 év kb.) mire újra egyforma lesz. Emiatt minden pillanatban próbálom jobban terhelni a bal lábamat, mint a jobbat: séta, állás, bringázás, futás stb. Otthon szoktam a küszöbön állva vádlogyakotlatot csinálni, úgy, hogy a jobb vádlim 20, a bal vádlim 80 százalékban dolgozik (bal oldalra teszem a súlypontom, a jobb lábam inkább csak egyensúlyozni segít), tehát jóval nagyobb súlyt emelek bal oldalt mint jobb oldalt. Eközben a hátamon van egy 10-15 kg-os hátizsák. Az a kérdés, hogy káros lehet-e a bal láb nagyobb terhelése hosszútávon, illetve az utóbb említett hátizsákos bal vádlis gyakolat? Ugye az lehetetlen, hogy az asszimetrikus terhelés miatt a bal lábamban a csont lassabban növeledjen mint a jobboldaliban? Előre is kösz, bocs ha hülye kérdés!

2017. márc. 20. 09:10
 1/3 anonim válasza:
Nem állít meg a növekedésben, nyugi... egyébként én úgy hoztam fel eddig a lemaradt izomcsoportot, hogy a gyengébb izomhoz mérten választottam súlyt, ami annak még nehéz de az erősebb félnek nem. Pl. karnál a gyengébb 18kg-t bír az erősebb 22kg-t akkor 18kg-al csináld, és egy idő után mind a két oldalad (nálad láb, nálam kar volt) egyforma erős, és viszonylag egyforma kinézetű lesz. Remélem tudtam segíteni, bármi kérdésed van nyugodtan írj..
2017. márc. 20. 12:13
 2/3 paper_chaser ***** válasza:
Nem állít meg.
2017. márc. 20. 15:43
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2017. márc. 20. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!