Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van az, hogy valamelyik...

Miért van az, hogy valamelyik gyakorlatban erősödök, de a másikban pedig stangálok, esetleg még vissza is esek?

Figyelt kérdés
Az Icf 5x5 nevű edzéstervet csinálom. Guggolásban elég jól fejlődök, eddig csak emeltem a súlyon. Nagyjából minden másból is jól fejlődök. De bicepszezésnél csak stangálok, néha visszaesek. Múltkor 32kg-mal ment 2x8, ezért visszavettem 10%-al a súlyt, 29kg-ra. Ma viszont 29kg-mal éppen hogy csak ment. Szerintem elérem a 30kg-ot megint deloadolnom kell. Guggolásnál nehézség nélkül pakolom a kilókat. Akkor bicepszezésnél miért nem így, miért nem fejlődök úgy, mint pl.: guggolásnál?

2017. márc. 17. 20:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi ez hogy 2x8 hát az nem éppen bicepsz edzés max pina legyezés.
2017. márc. 17. 20:46
 2/9 Cortez70 ***** válasza:
genetika, hogy kinek mi fejlődik gyorsabban.
2017. márc. 17. 20:52
 3/9 A kérdező kommentje:

1. Te mégis miről beszélsz? Milyen bicepszedzés? Az icf-ben heti 3x van 3 sorozat bicepsz. Az egyik edzésen ment 2x8, a harmadik sorozatban pedig már nem ment a 8 ismétlés.

Cortez, köszönöm a választ.

2017. márc. 17. 21:04
 4/9 anonim ***** válasza:
lefele engedve a súlyt kontrolláld,és ne ejtsd, még lassabban engedd vissza,mint "felveszed", és ne rángasd felfele se.ez egy kisebb visszaesést fog eredményezni súlyban,de segít majd erősödni,illetve nekem segített. Esetleg dobj be ideiglenesen valamelyik edzés végére még 2vagy 3 sorozat bicepszet.
2017. márc. 17. 22:13
 5/9 anonim ***** válasza:
De ez eleve egy hülyeség ez a módszer hogy kétszer vagy háromszor nyolc. Logikusan gondolkodva szerinted ha egy adott súllyal 8 szabályos ismétlést tudsz megcsinálni se többet se kevesebbet megnézném én azt hogy 3-4 sorozaton keresztül tudod-e tartani a 8 ismétlést mert ha tudod akkor nem jól választottad meg a súlyt.
2017. márc. 18. 13:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Ha megy a 3x8, akkor növelni kell a súlyt 1kg-mal az ilyen gyakorlatoknál, mint pl. a karhajlítás. 3 perces pihenő van, de ha akarom 4 lesz. Szóval lehet teljesíteni, csak többet kell pihenni..
2017. márc. 18. 14:22
 7/9 anonim ***** válasza:
És ezt az edzéstervet mire találták ki, vagy miért jó ez neked, vagy miért jobb ez egy 2-3 gyakorlatból összesen 8-10 sorozatból álló bicepszezéstől?(ezt csak úgy kérdezem)
2017. márc. 18. 15:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Ezt az edzéstervet kezdőknek találták ki, ezzel elég jól lehet fejlődni, főleg erősödni.
2017. márc. 18. 16:04
 9/9 A kérdező kommentje:
Ebben az edzéstervben nem az a lényeg, hogy 10 sorozattal "üssük ki" a bicepszet. Hanem alapgyakorlatokra van építve, mellé van pár kiegészítő gyakorlat. pl: karhajlítás. De a program célja, hogy minél erősebb legyek az alapgyakorlatokban..
2017. márc. 18. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!