Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha vállat együtt edzem a...

Ha vállat együtt edzem a vállal, akkor vállnál már nem muszáj nyomógyakorlat?

Figyelt kérdés

Meg a végén tricepszre elég 2 gyakorlat mell után?Mellnél csinálok 2 nyomógyakorlatot,meg egy tárogatást

Fekvenyomást 15,10,8,8,6

Ferde padon 4x8

Tárogatás 3x8

Tricepsz: Letolás kötéllel 3x8-10

Lórúgás 3x8-10

Vállnál oldalemelés csinálnék meg előreemelést 3x10-12 mindkettőnél

2017. márc. 13. 18:51
1 2
 1/13 Cortez70 ***** válasza:
Kell nyomógyakorlat vállra.
2017. márc. 13. 18:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Jó,akkor 3 sorozat mellről nyomást csinálok,vagy tömegnövelésre jobb vállból nyomás? Előreemelést felesleges?
2017. márc. 13. 18:56
 3/13 anonim ***** válasza:

Mindegy, csak nyomjál. Én 4 sorozatot csinálnék legalább, előreemelés felesleges.

De szerintem ez már túl sok lesz 1 nap, váll-mell-tricepsz. Főleg úgy, hogy, ha mellet edzenél magában, akkor is kap terhelést a vállad és a tricepszed is. Én külön raknám ezeket szívem szerint.. ÉN. De ahogy érzed.

2017. márc. 13. 19:30
 4/13 Cortez70 ***** válasza:
Előre emelni nem kell. Lehet egy edzésen a mell-vall-tric. Push-pull-legs tervnél így van. Sőt van ugye teljes testes terv is. Vagy kettelé bontott terv. Mindenkinél más lehet a jó.
2017. márc. 13. 19:36
 5/13 A kérdező kommentje:
Inkább mell-bicepsz,háthoz meg váll? Láb mellé meg tricepsz? Valahova kell tricepszet,lábhoz meg megint sok lenne szerintem.
2017. márc. 13. 19:36
 6/13 Cortez70 ***** válasza:
Mindegy, ami neked jó. Sokféle terv van és mindegyikkel lehet fejlődni. Neked kell rájönni, hogy számodra mi a megfelelő.
2017. márc. 13. 19:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Persze, mehet együtt is, nem azt mondtam, csak ez így szerintem sok sorozat. Mellre 12, vállra is 8, tricepszre is 6.. Nekem sok lenne.

Én mell-bic, váll-tric, láb, hát, így edzek, de tedd be akkor vállat pl háthoz, lábhoz meg tricepszet, vagy fordítva, ahogy jól esik. Számomra az esik jól, ahogy leírtam, sőt, van, hogy kiveszem a kart és tartok rá külön napot, így 5 napos a tervem.

2017. márc. 13. 19:44
 8/13 A kérdező kommentje:

Rendben,hát heti 3 napot tudok menni,4-et már nem sajnos.De valaki még több sorozatot csinál nem? pl mellre 14-et karra is 9-10-et.Szerintem tudok regenerálódni így is,nem érzem soknak a 6-ot tricepszre meg a többit.

Cortez,és ami bevált edzésterv, azt pár hónap után lehet váltani,esetleg erre?

2017. márc. 13. 20:08
 9/13 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló,mellet 2 gyakorlatból is meglehetne edzeni rendesen? Szériákkal,8 sorozattal? Arra írtad,hogy sok?
2017. márc. 13. 20:09
 10/13 Cortez70 ***** válasza:
Lehet pár havonta tervet változtatni, de ha fejlodsz vele, akkor nem muszáj. Én a heti 4 napost (teljes osztott) valtogattam a heti 4 napos, de kétfelé bontott tervvel. Utobbbinal ugye heti kétszer van észbe egy izom, míg teljes osztottnal egyszer. Ha heti kétszer van egy izom leedzve, akkor egy edzésen kevesebb sorozat kell egy izomra. Szóval lehet sokféle egy edzés.
2017. márc. 13. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!