Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » C vitamin 1000 mg, Calcium-Mag...

C vitamin 1000 mg, Calcium-Magnezium 750 mg, illetve multivitamin mehet együtt?

Figyelt kérdés
Ezek mellé még szeretnék újból egy kreatin kúrát.
2017. febr. 11. 11:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Mehet
2017. febr. 11. 14:01
 2/10 Ignis Subdialis ***** válasza:
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy kalcium és magnézium bevételére pár óra eltérést javasolnak, mert ezek blokkolják egymás felszívódását.
2017. febr. 11. 14:30
 3/10 anonim ***** válasza:
Én pont az ellentettjéről hallottam.
2017. febr. 15. 13:38
 4/10 Ignis Subdialis ***** válasza:

1) "Mire kell figyelni a magnéziumkészítmények szedésekor?

A magnézium több hatóanyaggal is rosszul oldódó komplexet képez, és ez mindkét gyógyszer hatásának elvesztésével jár, ezért bevételük között legalább 3 órának kell eltelnie. Ilyen gyógyszerek a (...) valamint a kalciumot vagy vasat tartalmazó ásványianyag-pótlók."

Forrás: [link]

2) "Minél több étrendünkben a kalcium, annál kevesebb magnézium tud felszívódni"

Forrás: [link]

A magnézium felszívódását a D3 és B6 vitaminok segítik, úgy tudom.

2017. febr. 16. 23:07
 5/10 anonim ***** válasza:
Miért árul szinte minden étrend kiegészítő cég egy kapszulaként kálciumot és magnéziumot?
2017. febr. 17. 17:12
 6/10 Ignis Subdialis ***** válasza:

Azt a költői kérdést is feltehetjük, hogy miért van a magnéziumpótlók többségében magnézium-oxid, amiből a magnéziumnak csak 4%-a tud felszívódni? És ehhez általában ráírják, hogy 300-400 mg/tabletta elemi magnéziumtartalom, "már napi egy tabletta fedezi a magnéziumszükségletet", ami úgy nem igaz, ahogy van, hiszen 12-16 mg-ot tud felvenni egy tablettából a szervezet, ami a napi mennyiség kb. 3%-a!

Nyilván jól ki lehet használni az emberek tájékozatlanságát és jóhiszeműségét. Amíg a C-vitamint jobban veszik, ha "szerves", magától értetődik, hogy miért árulják egyben az egymást gátló anyagokat. Nyilván meg akarják lovagolni azt, hogy ezeket általában egyszerre akarják pótolni az emberek és megveszik, hiszen milyen praktikus és biztos jobban megéri... A C-vitamin is úgy lehet szerves vagy szervetlen, mint egy oxigén atom... Ha bármilyen különbség lenne a molekulájában, az már nem az a molekula.

Tájékozódni egészséges. ;)

2017. febr. 18. 02:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Egyébként ahhoz képest, hogy ezt a scitec terméket szedtem én is jó darabig, mind a kalcium mind a magnézium értékem jó vérkép alapján, és most nem azt mondom, hogy épp eléri a minimumot, hanem azt, hogy inkább már a normál intervallum kicsivel több mint felénél, háromnegyedénél vannak.
2017. febr. 18. 13:43
 8/10 Ignis Subdialis ***** válasza:
#7 És ez változás a szedést megelőző eredményekhez képest, vagyis van referenciád, amivel össze tudod vetni? Nekem nem igazán néztek Ca-t, Mg-t a véremben szerintem, csak Fe-t olykor. Viszont izomgörcsön szokott segíteni a Mg, úgyhogy ebből következtethetek, hogy abból nem vagyok jól ellátva, ezért néztem alaposan utána a pótlási követelményeknek, s mertem jelezni itt, hogy kalciummal nem ajánlják. Persze legjobb, ha táplálék és nem kiegészítő formájában esszük meg a dolgokat.
2017. febr. 18. 19:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Most januárban voltam vérvételen és ezek a mostani értékeim magasabbak mint az ezt megelőző vérvételemen (ami tavaly februárban volt), de már akkoriban is szedtem ezt a kiegészítőt. Kb 4 éve szedem, kisebb nagyobb megszakításokkal.
2017. febr. 18. 21:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Általános vérvételen néznek kalciumot és magnéziumot szintet is
2017. febr. 18. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!