Mit csináljak ilyenkor?
El szeretnék kezdeni edzeni/kondizni de mindenhol azt olvastam, hogy diétázni kell, egészségesen étkezni mert anélkül semmit nem ér az egész. Legfőképpen hasizmomat szeretném erőríteni "kockás hasat akarok",
De itt jön a bökkenő, mivel én nem szeretek semmilyen gyümölcsöt, zöldséget és húst sem eszem. Egyszerűen undorodok tőlük, ha a szagát megérzem ezeknek elkezdek öklendezni. Ilyenkor mi a teendő?
Ilyen internetes kalkulátorokkal kiszámítattam a testzsírszázalékomat, nem tudom mennyire valósak ezek, de 11-12% jött ki.
15/f Várom a válaszokat!
Fontos, hogy ilyenkor figyelj a makrotápanyagokra (szénhidrát, fehérje,zsír), mert megfelelő tápanyagbevitel nélkül nem fogsz fejlődni és még az egészséged is veszélyezteted vele. Talán a húst ki lehet zárni, de a zöldséget, gyümölcsöt nem. Az izom (a hasizom is) fő építőelem a fehérje, hús nélkül ezt a következőkkel tudod pótolni: tojás, tofu, tejtermékek, zab, hüvelyes zöldségek.
Szerintem a te esetedben a megfelelő tápanyagforrás a hüvelyes zöldségekből (bab, lencse, borsó) származhatna. A húsokhoz hasonló nagyságrendben tartalmaznak fehérjét, szénhidráttartalmuk pedig szintén magas. Megfelelő választásnak tartom például a főzelékeket (borsó-, lencse-, zöldbab-,babfőzeléket)
Talán a tejtermékekkel nem lesz gond, szénhidráttal sem (kb. csak szénhidrátot eszek, gondolom nem jó a sok) de amit felsoroltál bab, lencse stb. háát.. nemhiszem..
Szóval lehetséges, hogy felejtős nekem ez a dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!