Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit csináljak ilyenkor?

Mit csináljak ilyenkor?

Figyelt kérdés

El szeretnék kezdeni edzeni/kondizni de mindenhol azt olvastam, hogy diétázni kell, egészségesen étkezni mert anélkül semmit nem ér az egész. Legfőképpen hasizmomat szeretném erőríteni "kockás hasat akarok",

De itt jön a bökkenő, mivel én nem szeretek semmilyen gyümölcsöt, zöldséget és húst sem eszem. Egyszerűen undorodok tőlük, ha a szagát megérzem ezeknek elkezdek öklendezni. Ilyenkor mi a teendő?

Ilyen internetes kalkulátorokkal kiszámítattam a testzsírszázalékomat, nem tudom mennyire valósak ezek, de 11-12% jött ki.

15/f Várom a válaszokat!

2017. márc. 12. 17:12
 1/6 paper_chaser ***** válasza:
Hát...jobb ha megszereted a húst. :) Már ha kell az a kockahas.
2017. márc. 12. 17:59
 2/6 anonim ***** válasza:
El nem tudom képzelni mi baj van annak az embernek az agyával aki undort érez a gyümölcsök, vagy egy jó szaftos sülthús iránt. Egyáltalán akkor mit eszel ha nem bírod a húst, a zöldséget, meg a gyümölcsöt?:D chipset kólával?
2017. márc. 12. 18:40
 3/6 A kérdező kommentje:
Sokan kérdezik mi bajom vele:D egyszeruen nem tudok választ adni rá.. olyan mintha eléd tennék egy tányér sz*rt és arra kérnélek, hogy edd meg.:D Teis öklendeznél.
2017. márc. 12. 22:33
 4/6 anonim válasza:

Fontos, hogy ilyenkor figyelj a makrotápanyagokra (szénhidrát, fehérje,zsír), mert megfelelő tápanyagbevitel nélkül nem fogsz fejlődni és még az egészséged is veszélyezteted vele. Talán a húst ki lehet zárni, de a zöldséget, gyümölcsöt nem. Az izom (a hasizom is) fő építőelem a fehérje, hús nélkül ezt a következőkkel tudod pótolni: tojás, tofu, tejtermékek, zab, hüvelyes zöldségek.

Szerintem a te esetedben a megfelelő tápanyagforrás a hüvelyes zöldségekből (bab, lencse, borsó) származhatna. A húsokhoz hasonló nagyságrendben tartalmaznak fehérjét, szénhidráttartalmuk pedig szintén magas. Megfelelő választásnak tartom például a főzelékeket (borsó-, lencse-, zöldbab-,babfőzeléket)

2017. márc. 12. 22:56
 5/6 A kérdező kommentje:

Talán a tejtermékekkel nem lesz gond, szénhidráttal sem (kb. csak szénhidrátot eszek, gondolom nem jó a sok) de amit felsoroltál bab, lencse stb. háát.. nemhiszem..

Szóval lehetséges, hogy felejtős nekem ez a dolog?

2017. márc. 12. 23:12
 6/6 anonim válasza:
Fontos a fehérje, mert az izmod egyik építőeleme. Edzés mellett napi 2g/tskg az ajánlott napi bevitel edzés mellett (például: 70kg vagy, akkor 140g fehérjére van szükséged egy nap). Ennek az értéknek maximum fele az amit ajánlott különböző táplálékkiegészítő fehérjékkel pótolni. Ajánlom a Biotech Nitro Whey Pure-t, valamint ennek laktózmentes változatát, az Iso Whey Zero-t, igyál egy shaket reggel és egyet étkezések között, vagy edzés után, ez így 2x22g fehérje. Én azt ajánlom ennél többet ne pótolj ki kiegészítővel, és a többit próbáld meg inkább a megfelelő étrenddel pótolni. Tegyük fel akkor, hogy 70kg vagy, 140g fehérjére van szükséged, ebből lejön a 44g kiegészítővel pótolt fehérje, marad 96g, reggelire megeszel 100g zabpelyhet, az 14g minusz, tojásrántottát (3 tojásból) az 20g minusz, 10 óraira 100g túrót, az 14g minusz, ebédre 300g borsófőzeléket, az 13g minusz, délután 100g túró, az 14g minusz, vacsorára 400g babfőzeléket, az 24g fehérje és meg is vagy a fehérjével húsmentesen, emelett figyelsz a szénhidrátra, zsírra és rendben lesz az étkezésed. Előző, 4-es válaszoló voltam
2017. márc. 13. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!