Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Szerintetek ez a vízmennyiség...

Szerintetek ez a vízmennyiség egészségtelen?

Figyelt kérdés
Elég sokat iszok, a környezetem szerint egészségtelenül sokat, télen megiszok 3-4 liter, nyáron pedig 5-6 litert általában, 195cm vagyok és 95kg
2017. márc. 12. 12:04
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10-12 éves korom óta mindenki cukorbetegségre gyanakszik, amikor megtudják, mennyi folyadékot iszom (kb. másfélszer-kétszer annyit, mint te, 80kg-mal). Nem kell törődni vele. Azóta eltelt 25 év, a vérképeim mindig a középértékeken vannak, a terhelhetőségem 10+ (5-6 már jónak számít), a bőröm sima, puha, és jellemzően 5-8 évvel fiatalabbnak néznek.

Szóval igyál annyit, amennyi jólesik (persze ezzel együtt érdemes egy teljes vérképre benevezned, ha eddig nem voltál).

2017. márc. 12. 22:26
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

"10-12 éves korom óta mindenki cukorbetegségre gyanakszik, amikor megtudják, mennyi folyadékot iszom (kb. másfélszer-kétszer annyit, mint te, 80kg-mal). Nem kell törődni vele."

De igen, TÖRŐDNI KELL VELE!

Nem véletlenül gyanakszik ilyen helyzetben mindenki cukorra, mert tipikus tünet.

Az, hogy esetedben (és remélhetőleg a kérdező esetében) sem ez a helyzet még nem jelenti azt, hogy nem kell törődni vele.

El kell menni egy vérvételre, 1 óra az életedből, ha nincs semmi gond, akkor továbblépsz, ha pedig van, akkor még időben lehet tenni vele valamit, és egy későn felfedezett cukorbetegség szövődményei sokkal több időt vesznek igénybe (néha egy örökkévalóságot).

Annál hülyébb tanácsot nem hallottam még, hogy ne törődj vele, én is ilyen vagyok. Attól még a kérdező lehet más, és a vérvételig nem lehet megmondani, hogy mi a helyzet. Persze, ha majd levágják a lábát az esetleges cukor miatt, akkor gondolom önként jelentkezel, és adod oda a sajátod, hogy bocs, én tanácsoltam, hogy magasról s..rd le.

2017. márc. 13. 19:22
 13/18 anonim ***** válasza:
Teljesen NORMÁLIS. Attól hogy ennyit iszik még lehet cukros de rákos is.. meg amnéziás is... Semmi köze nincs hozzá ez normális,szükséges vízfogyasztás.
2017. márc. 13. 20:21
 14/18 anonim ***** válasza:

5-6 liter víz elfogyasztása már azért elég sok. ez már jelenthet cukorbetegséget. nem baj, ha ennyit iszik az esetben, ha ezt nem egy betegség, hanem az életvitele, vagy a genetikája okozza.

és igen, lehet ettől még agytumora is, de azt akkor kellene kivizsgáltatni, ha a feje fájna rendszeresen, nem pedig akkor, ha elég sok vizet iszik.

komolyan te tényleg ekkora ... vagy, vagy csak mások életével? Mert ha jól értem magadért elmentél vérvizsgálatra, hiszen anélkül honnan tudnád, hogy minden rendben van?

2017. márc. 13. 20:25
 15/18 anonim ***** válasza:
5-6 litert NYÁRON iszik, a téli szintje 3-4 liter, ott van fent, mindezt elég szép méretek mellett. Eszembe nem jutna cukorbetegségre gondolni, ez normális. Nyáron nyilván van oka többet inni, sokaknak van.
2017. márc. 13. 23:22
 16/18 A kérdező kommentje:
15. Annyi okom lehet, hogy én kisgyerekkorom óta már 20 fokban izzadok, edzés közben ki is lehet 3x csavarni a pólómat. De azért májusba ha végeztem az iskolával elmegyek vérképet csináltatni.
2017. márc. 14. 14:01
 17/18 anonim ***** válasza:
14#-es én nem voltam vérvételen. Mivel normális a víz fogyasztás nem sok így ugyanannyi esélye van a cukorbetegségnek mint bármi másnak.
2017. márc. 15. 17:05
 18/18 anonim ***** válasza:

#12: "Szóval igyál annyit, amennyi jólesik (persze ezzel együtt érdemes egy teljes vérképre benevezned, ha eddig nem voltál)."

Ezen mit nem lehet érteni? Miért kell félremagyarázni? Pont azt írtam, hogy menjen el, ha eddig nem volt, de ha mondjuk igen (persze most olvastam, hogy még nem), akkor nem kell törődni az ismerősök aggódásával (természetesen el lehet magyarázni nekik normálisan).

2017. márc. 15. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!