Melyik a helyes bicepszezés?
Én eddig úgy csináltam, hogy megfogtam a súlyt, felhúztam ameddig tudtam, majd teljesen kiengedtem, ezt számoltam 1 ismétlésnek.
Ma viszont oda jött hozzám egy "emberke", hogy megmutatja a bicepszezést. Úgy mutatta, hogy hajlított karral kezdem, és nem teljesen húzom fel. Szóval nem volt nagy mozgástartomány. Amikor teljesen felhúztam és kinyújtottam, úgy nagyobb súlyt tudtam használni. A másik módszerrel, kis mozgástartományban, de mindig feszül az izom, kevesebb súllyal ment, de éreztem a bicepszemet. Melyik a helyes, melyik a jobb?
A nagyobb mozgástartománynál maradj és figyelj a negatív szakaszra!
Amit az emberke mutatott az már egy speciálisabb módszer, amitől például könnyebben bedurran a bicepsz. Nem feltétlenül rossz, ha tudatosan és jól alkalmazza.
Ha végig hajlítva van a karja minden bicepsz gyakorlatnál, akkor rossz, mert az izomrövidülést okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!