Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miert nem erzem a hatam?

Miert nem erzem a hatam?

Figyelt kérdés

Megorulok, hogy nem tudok rendesen hatazni... egyszeruen nem erzem h a hatam dolgozna,a "hatedzes" vegere bedurran a bicepszem,alkarom,vallam, de a hatam nem...

Pedig nem most kezdtem az edzest,180cm vagyok,es 73 kilo. Nem vagyok profi testepito tudom,de semmivel nincs gondom,csak a hatedzessel, mit kene csinaljak? Mar mindenfele - fajta modszert elolvastam,de nem az igaziak.

2017. márc. 8. 11:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Madárfogást használj. A karodra tekint úgy mint két kampóra amit a lapockáddal mozgatsz. A pozitív szakasznál préseld össze a lapcokát, a negatívnál hagyd hogy kinyúljon. De karból rángasd a súlyt. Ha érezni akarod először pici súllyal kisérletezd ki a technikát magas ismétléssel. Máshogy nem fog menni.
2017. márc. 8. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:
*De ne karból rángasd. Kimaradt a NE szó.
2017. márc. 8. 13:06
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen,gondoltam,h ott lett volna egy ne:D

Jo,oke koszi,meg fogom probalni ezt.

Egyebkent teljes mertekben lehet ugy hatazni h csak a hatizmok dolgozzanak? Mert egyszeruen nem tudom elkepzelni, h mellette ne durranjon be a karom/vallam.

2017. márc. 8. 13:48
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem lehet teljes mértékben úgy hátazni, nyilvánvalóan járulékosan dolgozik a kar is, de ezt meg kell próbálni a lehető legjobban visszaszorítani. Azt nem írtam de fontos, hogy lassan, kontroláltan gyakorold be.
2017. márc. 8. 13:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne a lapockáidat préseld össze, hanem a felkart húzd hátra, mivel azon tapad a széleshát. Talán az kicsit segíthet, ha a vállaidat megpróbálod lefeszítve tartani a gyakorlat végzése közben.
2017. márc. 8. 15:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Anélkül elég nehéz hátgyakorlatot végezni ha a felkart nem húzod hátra, nem tudom ezt minek kihangsúlyozni. Kb. ez olyan, hogy guggolásnál hajlítsd be a térded. Jo jo tudom szulejmán mondta szóval szent és sérthetetlen dogma.
2017. márc. 8. 16:01
 7/10 anonim ***** válasza:
38%
Talán azért, mert ha nem a felkarjára, hanem a lapockáira koncentrál, akkor könnyen helytelenül tudja végezni a gyakorlatot. Ez olyan, mint amikor oldalemelésnél vállvonogatást csinálsz, kvázi semmi értelme. Ha a trapézizmodat szeretnéd edzeni, arra ott a felhúzás és vállvonogatás. Jó, tudom, a shop builderen folyamatosan kihangsúlyozzák a lapockák fontosságát, úgyhogy az szent és sérthetetlen :(
2017. márc. 8. 16:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Mondtam hogy a kezeit kampóként kell kezelni ez a felkaros rész. Nem képzeld nem csak a tetves shopbuilderen hangsúlyozzák ki de neked biztos jobb a hátad mindenkinél aki ezt a lapockás dolgot le meri írnk gyökérgyerek.
2017. márc. 8. 18:15
 9/10 anonim ***** válasza:
De a lényeg, hogy a lapocka zárás nem akadályozza meg a helyes felkar mozgást és azérr zárod a lapockát, hogy ne vállból rángasd a retkes súlyt. Nem tudom miért kell ezen recskázni.
2017. márc. 8. 18:20
 10/10 anonim válasza:
0%
Mert egy gerinctelen vagy.
2017. márc. 10. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!