Azt mondjátok, hogy tömegeléskor is kell a napi fél kg zöldség, de a hagymát beleszámoljátok?
Vegyesen keverd a zöldséget
Amúgy meg én meg a dietaba se számolom bele a zöldséget pedig sokat eszek
6-os olvasd el mégegyszer a kérdést.
Főzésnél szétfőnek a rostok ezért nyersen vagy párolva kell a zöldségeket fogyasztani. Szóval hosszabb főzés után már nem érdemes a hagymát sem más zöldséget beleszámolni.
Nekem nincs ilyen szabály, hogy fél kiló zöldség kell. Nyilván nem is egyformák a zöldségek, némelyikben szinte csak víz van (pl. uborka), olyan sok hasznos tápanyag nem.
Rostot nem zöldségből s gabonából viszek be, hanem egészen másból, de arra nem kell figyelnem, elég magasan van.
A rost miatt tehát nem feltétlenül fontos a zöldség, kérdés, ki milyen okból eszi.
De lehet zöldség nélkül is élni, vannak olyan életmódok. Necces és nem szoktam ajánlani, de akkor sem kötelező a zöldség ahhoz, hogy sok évig egészségesen éljünk. Legalábbis nem mindenkinek, mert én pl. nem bírnám zöldség nélkül. Személy szerint alapnak tartom magam számára a napi nyers zöldségfogyasztást, úgy a legtöbb zöldség értékesebb. Vitaminok ide vagy oda, jónak tartom, ha az étrend fedezi a tápanyagszükségletünk lehető legnagyobb részét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!