Magas vérnyomással testépítés komoly szinten, lehetséges ez?
16 éves vagyok. 76kg, 172cm és fiú. 2 éve elkezdtem testépíteni (3 hónapig szedtem étrendkiegészítőket). Orvosnál státuszvizsgálaton kiderült, hogy magas a vérnyomásom (130/80 és 145/85 között mérték mindig). Már meg volt minden féle vizsgálat (ez nyáron történt, helyre jött minden hála Istennek). Azonban kontrollra kellett menni és ott megint magas vérnyomást vettek észre amit már az edzésre fogtak rá. Én ezt megcáfoltam már egy párszor. Íme néhány: 15 évesen voltam 85kg, ekkor mérték a legnagyobb értékeket. Eltiltottak az edzéstől lefogytam 10kg-t, tökéletes volt a vérnyomásom. Elkezdtem edzeni megint (már most natúrba) megint híztam 8-9kg-t. A vérnyomásom megint felment 140 fölé. Megint eltiltottak az edzéstől. Most viszont nem fogytam le 80 kg-ról csak 77kg-ra és a vérnyomásom lejjebb ment 140-ről 130/70-es átlagra. Itt a lényeg annyi, hogy a testsúly miatt ment fel (2 év alatt 25kg-t híztam 15-16 évesen). Gondoltam megnézem mi van, ha edzek saját testsúllyal. Meglepő eredmény. Ismét megcáfoltam az orvosokat, hogy nem az edzéstől magas, hiszen azonnal edzés után 135/73 volt. Rá 10 percre 115/68. Aztán később stabilizálódott 120-127/70-re. Jelenleg diétázom, viszont most nem sportolok semmit (márciusba kezdenék el megint testépíteni, orvosok javaslata ellenére is). Tesztet csinálok, hogy valóban ettől lenne-e vagy a testsúlytól esetleg a stressztől (hiszen egy gimnazista gyereknek olyan szinten van a stressz szintje, mint az 50-es évek pszihiátriai betegével) vagy attól, hogy most vagyok a fejlődő korszakban és valami hormon bezavar esetleg.
Szerintetek mi lehet a probléma illetve van rá esély, hogy a testépítést bármiféle egészségügyi kockázat nélkül tudjam csinálni viszonylag komoly szinten?
heti 2 állóképességi kardió edzés legyen meg,ez feledzi a szívedet keringésedet a nagyobb testsúlyra,ez lehet heti 2 boksz edzés,vagy futóedzés.
ne fogyassz napraforgó olajban sült dolgokat és egyél napi 3 szem omega 3at.
lehetőleg ne legyen nagyobb a testsúlyod 78-80 kilónál,bár még nőhetsz magasságban így ez változhat.
ezeket betartva minimalizálhatod a problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!