A zsíros ételek tényleg nem/kevésbé hízlalnak? A ch-tóp valójában jobban hízik az ember?
Alapvetően a kalóriaegyenleg számít, pont.
Hormonálisan az inzulin a beépülést támogatja, a zsírnak pedig nincs inzulinválasza, így ebből a szempontból a zsír fogyáshoz jobb. De úgyis a kalóriaegyenlegen fog múlni a dolog. Illetve van, aki azt tapasztalja, hogy bizonyos dolgoktól jobban zsírosodik, az alkalmazza ezt a tapasztalatát. Nekem csak a kalóriák számítanak.
A sok zsír sok szénhidráttal a legrosszabb hízás szempontjából, de újra leírhatom, hogy ekkor is többletben kell enned, különben nem hízol.
Fontos lehet még, hogy a zsírnak nemcsak nincs inzulinválasza, de általában jobban is laktat, mint a szénhidrát. Viszont kisebb a térfogata, főleg a vizesebb szénhidrátos ételekkel szemben s ez amúgyis egyéni. Így kinek a kevés zsír és sok ch, kinek a sok zsír és kevés ch jó fogyáskor.
Aztán persze vannak az elvakult hívők, akik előadják, hogy a szénhidráttól lehetetlen hízni (sőt, lefogysz, ha van felesleged és mondjuk vegán vagy, gyümölcsre alapozott étrenddel) s ugyanez megvan a ketogén diétánál is.
Minden csoportnak vannak tudatlan képviselői.
Az igazság az, hogy kalóriadeficitben fogysz, többletben pedig hízol, maximum a szervezeted megpróbál tenni ez ellen az anyagcsere sebességének módosításával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!