Melyik edzőterembe menjek, ha szorongok a teremtől? (lent)
22/L
Soha nem voltam még teremben, max a szobámban tornázgattam, de most már szeretnék elkezdeni normálisan edzeni. Viszont nekem a terem mindig is a mumus volt, nem hiába nem tudtam elmenni soha. Már attól is kb szorongok, hogy rágondolok. Jó, tudom "senki nem téged figyel stbstb" de nem tudok vele mit csinálni, nem tudok rajta túllépni. Két-három éve ez megy, hogy szeretnék de nem.
Szóval most van két potenciális terem. Az egyik egy átlagos, jól felszerelt terem, képek alapján inkább férfiak járnak oda, de maga a hely szimpatikus. A másik egy kifejezetten női edzőterem, arra gondoltam, hogy az első hónapban ott edzenék, amíg megszokom úgy az atmoszférát, hogy mások is vannak velem egy légtérben miközben edzek, nem elbújva vagyok a szobámban. Viszont ahogy láttam, ennek a női edzőteremnek a negatívuma, hogy kb csak kardió gépek vannak, meg kézi súlyok is csak 6 kg-ig (perpill itthon két 7 kg-s egykezessel edzegetek, de mivel itthon csak az van felső meg alsó testre is csak ennyim van :'D)
Szerintetek egy hónapig edzegessek ebben a "női edzőteremben", vagy eleve kezdjek a "normálisban"? (Kioktatást nem kérek.)
A női teremben mindig megy az agyzsibbasztó hülyeség, a csodadiéták, meg az így fogyj úgy fogyj baromságok... semmiképpen ne menj női terembe... menj egy rendes normális jól felszerelt terembe. .
És ez ugyan olyan mint a szex, vagy az első futás cicanaciban(ha pasi vagy)... rettegsz tőle de az első után jössz csak rá, hogy semmi extra... én 5 éven át azért nem kerestem kamionos jogsimmal melót, mert rettegtem tőle, hogy külföldön milyen autópálya beléptető rendszerek vannak vagy, hogy mit csinálok, ha tankolnom kell...
Ezek irreális félelmek amiken csak 1*kell túllépni...
Ne menj női edzőterembe, ahogy írtad is, ott kevés a felszerelés egy normális edzéshez. Valahogy győzd le fóbiádat, esetleg kérd meg egy tapasztaltabb ismerősödet, hogy első alkalommal kísérjen el.
Én is lány vagyok, én is paráztam, aztán lementem és nem történt semmi... :D Hidd el, hogy nem veled lesznek elfoglalva, viszont nagy előny, ha több a pasi, hogy szívesen segítenek majd neked! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!