Erőt akarok növelni. Milyen edzéstervet csináljak?
Nyomj többel, többet, többször. Ez az elv, nem túl bonyolult lássuk be.
Ahogy értelmezem már edzegetsz egy ideje. Érdemes átváltani az osztott edzéstervre és egy nap a szentháromságból csupán egyet berakni. Én három napos edzéstervvel nyomulok és a negyedik napon azt edzem, amire úgy érzem szükségem van a hét után vagy úgy összességében.
A piramis és az erőltetett ismétlések szerintem a legjobbak az erőszint növelésére és ezeket lehet kombinálni is.
A piramis 15 és 4 között mozogjon és lehetőleg 3 olyan széria legyen, ami 4-6 közé esik és sírva fakadsz a súly alatt vagy épp fölött, majd ezután mind levezetésnek, mind felvezetésnek nem árt legalább 2 olyan ismétlés, amivel megy a 8-10, de annál nem több.
És hogy milyen edzésterv? egy nagy egy kicsi izomcsoporttal.. Így megvagy 3 nap alatt és ebből ha nagyon bika vagy tudsz csinálni heti kettőt is. Bár szerintem a pihenés elengedhetetlen, tehát érdemes vagy a három nap után két napot kihagyni, vagy minden nap után egyet. Tehát a heti 4-5 edzésed legyen. Erőnövelésnek amúgy sem szabad túlzásokba esni, mert hamar a visszájára fordul.
A legfontosabb hogy egy mozdulatot a legtöbb alkalommal végezz el!(Hebb törvény)
Ahogy a tanulásba is itt is az ismétlés a tudás atya.Én érzelmeim szerint csinálom az edzést.De általában erőnövelésre koncentrálok.Egy profi feltörekvő erőnövelő edzésterve valahogy így néz ki(ez csak egy sablon): Hétfő: Guggolás: 10 set 1 ismétlés, Szerda: Felhúzás: 10 set: 1 ismétlés, Péntek: Fekvenyomás: 10 set: 1 ismétlés(ezek mind elosztva a nap folyamán, szóval nem egyből csinálod a szetteket).Súly: 1-3 RM.
Így egyáltalán nem fogsz tömeget építeni magadra.Ez erőnövelésre való.
Még valami...Érdemes részleges mozgásokban használni a fent említett dolgokat.Persze lehet teljes mozgástartományban ami kedvezőbb az izmoknak, de most mi az erőnövelésre törekszünk nem?És mivel lehetne még jobban fokozni a gyakorlatot mint begyakorolni az egész gyakorlatot részmozgásokként?Az elmélet azon van, hogy először a felső mozgástartományban mozgatod a súlyt(5-6 cm kizárásig).Majd ahogy egyre jobban tágulnak az ínszalagok, egyre jobban növeled a mozgástartományt.Így edzett annó Paul Anderson is, a mostaniak közül Brooks Kubik, és a legtöbb profi emelő.
"van belekötni valóm"
Az ICF-et egy nálad sokkal okosabb ember rakta össze.Nincs azzal semmi baj.A legjobb kezdő edzésterv.Nem kéthetente van benne 1x5 felhúzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!