Telített vagy telítetlen?
A táplálkozás tudomány sajnos ma egy eléggéháborús övezet...
Annyi összetevőből áll, hogy máig nincs feltérképezve egységesen, hogy most pontosan mi az ami kell nekünk és mi a tökéletes táplálkozás...
Ahány féle irányzat, 90%-ban az emberek foggal körömmel védik a sajátjukat... ha megjelenik egy pl paleolit publikáció, egyből nekiesnek és ízekre szedik a vegánok, vagy a testépítők... ha megjelenik egy vegan publikáció, egyből nekiesnek és ízekre szedik a paleósok.... és ez sajnos minden területére kiterjed a táplálkozásnak... ha készül egy tanulmány valaminek a jótékony hatásairól, szinte biztosan készül egy másik az ellenkezőjéről...
Így aztán a kérdésed maga a tökéletes vita indító...
Én pl vegan vagyok, amatőr sportoló, nem hiszek a magas zsír éy fehérje jótékonyságában, de ha elkezdenék itt téríteni a magas szénhidrát bevitel mellett egyből nekemesne két gyúrós magazinokon nevelkedett ketogénes, meg normál mindenevő 2gramm*testtömeg fehérje az istencsászár gyerek...
Én 20 éve foglalkozom a testemmel, azzal, mit eszem és hogyan hat rám sport közben... ez alatt voltam sima gyúrós gyerek, ketogénes, paleolitos, de még a harcosok étrendjét is toltam... most már 4. Éve vagyok vegan... és eddig ez amit legtovább tapasztalati úton hitelesnek tartok...
Ha tudni akarod a választ akkor ne gyk-n kérdezősködj, hanem kezdj el mindent elolvasni ami csak elédkerül táplálkozás címszó alatt és előbb utóbb, lesz egy olyan irányelv, ami működik nálad és el tudod hinni, hogy az omega 3 omega 6 1:3 arány a jó zsír :D
Persze betartani szinte lehetetlen :D
Ui.:
Én vegan vagyok 70%ban nyersevő...
Legjobb barátom ketogénezik, és szinte minden nap eszik disznót...
Nemrég voltunk egy táplálkozás beállításos konferencián, ahol a résztvevò vip jegyeseknek megállapították, hogy genetikailag milyen "anyagcsere típusba" tartozunk...
Az egyik híres ezzel foglalkozó magyar fickó konferenciája volt... nevet nem mondok... úgy néz ki én telibe trafáltam az évek alatt mert szerinte én szénhidrát típus vagyik, viszont ketogénes haver is... közben meg átlag orvos mindkettőnk vérképére azt mondja, hogy tökéletes... sóval ha a transz zsírokat nem számoljuk, akkor nem ilyen egyszerű a képlet, hogy ez jó zsír, az meg nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!