Fehérje szálkásításra?
Szálkásítani szeretnék, mert kissé elhízott a testem, sok rajta a zsír. 1 hónapja eddzek intenzíven edzőteremben, súlyokkal, néha cardiozom. változott a testem már most, és fogytam is 5 kilót. (91 vagyok jelenleg, 20 éves)
Mivel nem vagyok pálcika vékony, kimondottan vastag karom,lábam, széles hátam van, ezért gondolom tömeg növelnem nem szükséges, csak a szálkásításra kell koncentrálnom. A jobb eredmény érdekében arra gondoltam 92%-os fehérje port kezdek inni minden edzés után kb heti 3-4 alkalom. várom az ötleteket, illetve véleményeket az elképzelésemről.
Mivel ember vagy, fehérjére mindenképpen szükséged van, egész életed folyamán. Port használhatsz, de nem kötelező, ha enni is tudsz rendesen.
Nyilván nem vagy pálcika vékony, ha hájas vagy.
Tömegnövelned nem kell, mindössze melegen ajánlott egy ponton, az izomtömeg miatt, ami ebben a témakörben a legtöbb embernek azért fontos.
De mivel egyelőre szálkásításra van szükséged, szálkásíts. Utána majd tömegelsz, aztán esélyes, hogy megint szálkásítanod kell. Ez ilyen ciklikus dolog, de ha szerencsés vagy s amúgy sem akarsz nagyon szálkás lenni, lehet hogy hosszú időre megúszod az újabb szálkásítást. Majd meglátod.
Nem volt világos a kérdésed, de hátha megválaszoltam.
Szia !
Te elsősorban fogyni szeretnél és nem szálkásítani.
Ehhez elsősorban az étrendedet kell megváltoztatni, alacsonyabb kalória tartalmúra.
NE SZEDJ SEMMI "ZSÍRÉGETŐT". Persze, le fogsz fogy, csak irreálisan gyorsan. Mivel a zsírégetőt nem fogod szedni folyamatosan, ha leállsz vele, akár a dupláját is visszaszedheted zsírban. Hobbi testépítő szinten nem kell.
Sőt, én azt mondom TILOS !
Ha kímélni akarod a pénztárcádat, akkor a fehérje sem szükséges, de mehet, főleg edzés után, ahogy írod is.
Ne várj gyors eredményt ! 1 hónap alatt még senkiből sem lett bajnok. :) Kb. 3-4 hónap edzés ( 3nap/hét ) után fog látványosan reagálni a szervezeted.
Kardió mehet, de nem a súlyzós edzésnapokon. Elliptikus tréner, lépcsőzőgép. Ezeket minimum 30-40 percig csináld ! 10 percnek semmi értelme. Edző, vagy valaki a teremben segít beállítani ezeket a gépeket.
Napi 1 óra intenzív gyaloglás is, kicsit erőltetett tempóban csodákra képes. 1-2 pereces kocogásokat is belevihetsz.
Vezess futás és edzésnaplót. Sokat segít !
Leírod, hogy mit kell csinálnod és megcsinálod. Pipa.
Pár hónap múlva fel tudod mutatni bárkinek, vagy csak magadnak az eredményt. :)
Ez az egy szó mindig legyen a szemed előtt : KITARTÁS
Hidd el, nyárra meg lesz a várva várt siker !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!