Szerintetek ha előfárasztom az izmot, és úgy megy bele 6 ismétlés kisebb súllyal, akkor az ugyan olyan, mintha nagy súllyal ment volna a 6 ismétlés?
Figyelt kérdés
2017. jan. 31. 17:31
1/6 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi lennék! Bocs h nem írtam választ!
2/6 anonim válasza:
Háát.. Lehet..
Ugye az izom nem azt fogja megjegyezni, hogy múltkori edzésen hány kilóval dolgoztál, hanem az ellenállásra reagál, ezáltal nő. Ha növeled az ellenállást, akkor nőni fog, reagál rá. Ha előfárasztasz, akkor az előző edzésen használt súlynál kevesebb is elég lesz, lényegébe csökkentetted az előző edzésen való ellenállást, de, mivel fárasztottál, így a kisebb ellenállással is tudsz akkora terhelést biztosítani, mint előző edzésen.
Remélem érthető. Lényegi választ sajnos nem tudok, de talán működhet..
3/6 anonim válasza:
Ez a személyes véleményem, de szerintem az előfárasztás nem jó dolog. Az erőt a nagy súlyokra jobb tartogatni, és ott beleadni mindent. 6 ismétlés kisebb súllyal az volumenben és terhelésben is kevesebb, mint 6 ismétlés nagy súllyal, tehát kevésbé szolgálja a fejlődésed.
4/6 anonim válasza:
fárasztani a halat kell ha horgászol
ha kifárasztod az izmot az nem olyan mintha a 6 ismétlést csináltad volna nagy súllyal hanem olyan mintha 12 ismétlés csinálnál kisebb súllyal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!