Kreatin monohidrát gyártásáról ismer valaki valamit, hogyan csinálják?
A vöröshúsokban van elég sok, de gondolj csak belem mennyi húst kellene ehhez felhasználni és mennyi lenne akkor az ára, ha még hozzá számolod, hogy gyártják még belőle a port.
Szóval nem, azt másképp szintetizálják.
Egyébként amit találtam, ott tényleg azt írják, hogy húsból állítják elő, de szerintem az egy régi módszer amit ma már nem lehetne megfizetni amennyi húsra volna szükség hozzá.
"Kreatin
(metilguanidinecetsav), C4H9NO2. A szubsztituált karbamidek (ureidek) csoportjába tartozó szénvegyület. A húsban (izom) előfordul és igy az u. n. húsextraktumban is. Előállítása húsból történik. Tisztán előállítva szintelen, fénylő, hasábalaku kirstálykákból áll; íze kesernyés. Vizben nehezen, borszeszben alig oldódik, éterben oldhatatlan. Bázis, mely savakkal kristályosodó sókat képez.
Forrás: Pallas Nagylexikon
Read more: [link] "
Amit mi veszünk azt valami jóval olcsóbb eljárással kell készítsék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!