Ti melyiket ajánljátok? :-)
Az lenne a kérdésem, hogy ti az osztott izmos edzést,vagy az egész testes edzést javasoljátok? Mindenki mást mond,én eddig az osztottat csináltam,de úgy érzem pl.ha heti 3x lenne mell edzés,akkor talán (jobban fejlődne?!)
A teljes testesnél mindig azt mondják,hogy fekvenyomás,felhúzás,és guggolás- ez a 3 legfontosabb ami kell. No de mi a helyzet akkor,ha én nem erőemelő szeretnék lenni,és kart is szeretnék edzeni? A Ti véleményetekre vagyok kíváncsi,hogy-hogy edzetek és mennyire jött be:) Ha nem teher,egy gyors tervet is kérhetnék? (Nem az erőre megyek,inkább az izom nagyságára:-) ) Előre is köszönöm.
Az alapokhoz a teljes testes edzés az ideális. Az ICF 5x5 elég jó, de előre szólok, a lineáris fejlődés annyit jelent röviden, hogy minden edzésen emelsz a súlyon,ez az alapja gyakorlatilag minden kezdő tervnek) nem könnyű, és olykor elég brutális, ha eljutsz már egy bizonyos szintig. Ellenben effektív, az tény. Ha megfelelően fejlődtél, és megunod esetleg ezt a formát, akkor válts át alsó-felső osztott tervre. Ez már 4 nap a teremben. Olyat ajánlok, ami 1-1 nehéz súlyos, maximum terhelésű, és 1-1 könnyebb, hipertrófia napot használ (bár a fejlődés menete még itt is lineáris -> hétről-hétre emelsz a súlyon ez már gyakorlatilag DUP, ha érdekel belemehetek jobban, de egyelőre az alapot értsd meg). Ilyen például Johnie Candito Linear edzésterve (ingyen, legálisan letölthető).
Ha ezt a két lépcsőt megjártad, utána meglátod mit szeretnél később.
Én kezdetben teljes testes edzést végeztem. Ma már heti 4x edzek osztottan és egy köredzést csinálok még,tehát az az ötödik edzésem.
Természetesen ha osztottan edzel és mondjuk heti 2x edzenél mellre, az erősödne jobban, mert jobban megdolgozod. Szerintem a heti 3 mell edzés teljesen felesleges lenne, a duplázás bőven elég. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!