Diétában a fehérjebevitel mindig fix, csak a szénhidratot és a zsírt csökkentsuk?
Pl 95 kg vagyok,elhízott.
95x 2,5g fehérjével és 95x2g szénhidráttal kezdek és 95x0,5g zsírral. Vagyis
190g ch/nap és kb. 240 g fehérje/nap. Hetente csökkentem a ch bevitelt,a feherje marad.De meddig ha fogyok 5 kg-ot és már csak 90 kg vagyok akkor is 240 g feherje megy naponta vagy akkor már csak 90x 2,5 g/nap,?? Ha igen,akk a feherjt kb 3 hetente elég csökkenteni??
Eloszor is: eleg 2g/tskg feherje. Tobbet naturalban nem tud feldolgozni a szervezet (de egyesek szerint 1,5 g is eleg).
Masodszor pedig: igen, mindig igazitsd a testsulyodhoz. Nem kell kilonkent. Ugysem tudod annyira grammra pontosan kiszamolni a kajat.
...es a makrok mindig fixek, tehat mind a harmat a sulyhoz kell igazitani.
2g feherje, 2-3g ch, 0,5g zsir.
Ahogy előttem írták, 2g fehérje testtömegkg-onként, de a háj nélkül. Szálkásításkor 0,5 g/nettó ttkg jó minimumnak, de feljebb is mehetsz, ahogy tetszik.
A szénhidrát pedig legyen annyi, amennyivel jól fogysz, ezt nem lehet megmondani, mennyi.
Úgyhogy elég az energiát adó makrót változtatni.
Tömegeléskor tipikusan emelnek a zsíron is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!