Edzés tölcsérmellkassal (pectus excavatum), gerincferdüléssel?
Figyelt kérdés
Na szóval igazából az edzést bírom, nem azzal van a gond, hanem, hogy oldalról rohadt vékonynak tűnök, ugyanis tölcsérmellem van, a gerincemnek pedig a felső része van befele ferdülve, szemből/hátulról nagyon széles vagyok, mellbőségem még igyis nagyobb mint az osztálytársaimé. Hozzáteszem, ahogy nő a mellem, egyre nagyobb a "beesés" a 2 mellem közt. Valakinek valami javaslat?2016. dec. 12. 22:07
1/6 anonim válasza:
Gerincferdülés ellen gyógytorna meg van ilyen heveder is. Tölcsérmellkasra elvileg ha pakolsz fel izmot kevésbé látszódik. Ha nem akkor csak műtét fof segíteni.
2/6 anonim válasza:
Egy ismerősömnek is volt ilyen betegsége,műtéttel szépen kinyomták a mellkasát meg vaslemezekkel és nem is látszik neki.Szerintem gerincferdüléssel nagyon óvatosan edz,esetleg járj egy gyógytornákra/úszásra.
3/6 A kérdező kommentje:
Egy ismerősömet is megmütötték ugyanígy a melle miatt. Ő utana elkezdett edzeni, kivéve a mellezest, azt csak ra egy évre. De ha egyszer kiemelik a mellkast es egy lemezt oda csavaroznak, hogy ne mozduljon el. Akkor semmi baj se lehet a mellezéstől nem? Alapos bemelegítés, nehogy meghuzzam aztán start
2016. dec. 13. 14:36
4/6 anonim válasza:
Nekem is ugyan ez volt.Gondolom iskolai kivizsgáláson vagy korábban orvos megnézte.Ha olyan rossz lenne akkor már megműtöttek volna.Így "csak" esztétikai problémát jelent de épp elég az is elhiszem.
Megedzheted a melled egy héten kétszer is.Használj kisebb nagyobb súlyokat felváltva legyenek 20-30 vagy akár több ismétléses sorozataid máskor pedig menj le 4-6 ismétlésig.Változtass a pad dőlésszögén sokszor kicsiket ne csak egyenes és 45 pad legyen.Ugyan ez érvényes az összes gyakorlatra.Lehet szettezni is.Váltogasd az egykezest és a rudat.Ha vannak gépek azokat is használd ki.
Ha esetleg van kérdésed írj rám!
6/6 anonim válasza:
Jó lehet kicsi túlgondoltam.De a lényeg kivehető szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!