A makrókat nyersen kell számolni? Tehát ha 100g szárazbabban van 22g fehérje, megfőzve 4g körül. Ha ettem egy tányér bablevest, kb 100g babbal, akkor 22g fehérjét számoljak?
Mivel nagy a fehérjetartalma, én nyilván számolnám. Mert különben semmit nem tudok kezdeni azzal, hogy pl. ma bevittem 15 gramm fehérjét... Csak mert a többi növényi, de bőven megvan... Engem a fehérje érdekel, nem az állati (bár az úgyis sok szokott lenni nálam. de nem mindig, a fehérje viszont mindig fontos).
4g persze elég picike, de sok kicsi sokra megy :D
Nem hit kérdése. Nyilván figyelni kell az aminosavak arányára, mennyiségére. Aminosav szinten már identikusak a növényi és az állati fehérjék.
Ja és egy picit több kell növényiből.
De az teljesen hibás gondolat, hogy a növényi nem számít, hisz akkor nem lehetne életben maradni állati fehérje nélkül, ami nyilván nem igaz. Aki elhanyagolhatja a növényit, tegye, de van, aki nem csinálhatja, hogy "tehát ma is nulla fehérjét vittem be", miközben tökéletesen beviszi, amit kell, aminosavpriofilt nézve is. Teljesen hibás lenne a zéró érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!