Nyers fehérje fogyasztva?
Tojásfehérjét gondolsz? Nézd meg táblázatban, annyit tartalmaz, mint sütve. A felszívódásáról fogalmam sincs, bár gondolom, nagy része így is, úgy is hasznosul (kicsit logikátlan lenne számomra még laikusként is, ha nem tenné), csak a biotinra kell vigyázni. Nem annyira egészségtelen, csak elvon biotint (egy tojássárgájányit, azt olvastam), ami engem önmagában nem zavar olyan nagyon.
De azt nem ajánlom, hogy a nyers tojásfehérje evése gyakori s nagy mennyiségű legyen. Pótolhatatlan jóság tud lenni, tudom én, ezért is eszem, de nagyritkán egyet-egyet és nagyon sok tojássárgája esik egy nyers fehérjére. Szóval ez alkalmi hedonizmusnak való, lelked rajta, de ne erre akarj fehérjebevitelt alapozni, inkább hőkezeld.
egyed nyugodtan nyersen,végül is csak egy porózus héj borítja és a tyúkból jön ki,mi bajod lehetne.
tudatlanként én is csináltam ilyen hülyeséget,lett is belőle bélfertőzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!