Mit érdemes ennem, ha minimalizálni akarom a ch-t, inkább zsírból vinném be a szükségleteimet?
Szénhidrátszegény ételeket. Húsok (főleg zsírosak, de persze bármilyet lehet), tojás, sajt, egyéb állati termék, ami neked belefér, sok ketós rengeteg tejszínt eszik.
Zöldségek zsírban sütve vagy salátaként, zsírosan (zsíros sajtkockákkal, bőséges öntettel)...
S a már említett olajos magvak, vannak olcsók is: földimogyoró, lenmag, szezámmag, mák. Én kicsit rácuppantam az elsőre, nagyon finom, ma megettem 15 kis bonbont (aprított földimogyoró és kókuszzsír 5:1 arányban, hogy be lehessen rakni az ilyen kis bonbonformákba, hűtőben megkeményedik, csak érje meg). Ment volna sokkal több is, de nincs vegán időszakom, állati fehérjére is kell keret.
Kérdés, mekkora a kereted, mert ha szálkásítok, akkor nekem a zsírra is vigyáznom kell, a tojásokkal és a zöldségételekkel jön az magától hívás nélkül is nagy tömegben. Igazán zsíros fehérjeforrásokkal vagy zsírban sütve nem probléma a zsírbevitel.
Olvastam,hogy vannak,akik így csinálják
És ha pl.zsíros kenyeret ennék az nem lenne jó?Tudom,hogy nem a legjobb forrás,de tömegelésnél belefér,hogy elérjem az erőhöz és a növekedéshez elég zsírmennyiséget,nem?
A zsíros kenyér és a kevés CH elég nagy ellentmondás. :) Süss csülköt! Ihatsz tejet is, de ott lesz a laktóz. Akkor már inkább sajt. A tojás is jó.
Ettől függetlenül én sem tartom jó ötletnek, de kipróbálhatod, nem fogsz belehalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!