C vitamin és hasmenés?
szervusz, van egy masik kutato aki mega-dozis parti, es szerinte az a mennyiseg ami felszivodik valakinel, az egyenenkent teljesen valtozo lehet. Es a valasztovonal, hogy mennyire van szuksege a szervezetnek,az eppen az, hogy mikor kezd emesztesi problemakat okozni. Tehat ha fosol 5 gr-tol, akkor neked nem kell annyi. Ha puffadsz 2-tol, akkor az is sok.
Nekem pl 5 g meg se kottyan, sot ha egy ideig csak 1-2 g-ot eszek, akkor elojon az, h erezni kezdem terheleskor az izuleteim.
Én a házipatikát néztem, ott ugye orvosok írnak cikkeket. Ott azt írják, hogy 4g felett nem javasolják hosszútávon.
Szentgyörgyi Albert már elég idős volt mikor elkezdte szedni a nagy dózisokat, így nem látszódott a hosszú távú hatása.
Szerintem elég a napi 1g. Nem kevés és nem is túl sok. Tökéletes arany középút, ha naturál vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!