A vegák, hogy esznek pizzát?
A karfiolos cuccnak mondjuk semmi köze a pizzatésztához, de attól még finom :D
A vegánok nem esznek tejterméket és tojást. A pizzához nem kell tojás. Sajt nélkül kicsit fura lenne nekem, de egy vegán max. rak rá vegán műsajtot, vagy efféle nélkül eszi.
Én vega vagyok és nem eszem pizzát, mivel nem eszem lisztet s ami lisztmentes, az nekem nem hasonlít rá, max. pizzaként pakolt lepény. Palacsintát és főleg piskótát eszem, mert ahhoz nem kell liszt, bár itt is bizonyára vannak egyéni terminológiák...
Paradicsomos liszt? Nagyon fantáziátlan vagy. Egy dolog, hogy a pizzába nem kell tojás, de feltétnek nem tudsz elképzelni zöldségeket? Rengetegféle mehet rá s szerintem klasszisokkal jobb, mint a húsosak, de ez persze ízlés dolga (van olyan hús, amit jobbnak tartanék, de olyat átkozottul nehéz szerezni, nem minden házi húsnak van íze, nemhogy jobb, mint a zöldségeknek).
Én antivega pizzát csináltam, fél kg csirkemell van a tésztájában. :)
Amúgy csomó mindennek van vegán, növényi alapú alternatívája, bár ahogy néztem, általában egészségtelenebb, mint a valódi. Vannak műsajtok, műfelvágottak, szóval simán meg lehet csinálni.
ozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!