Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Emeljem holnap a súlyt?

Emeljem holnap a súlyt?

Figyelt kérdés

3x5-öket nyomok.Hetfő,péntek van fekvenyomás.

Szeptemberben indítottam 80x3x5-tel.Minden edzésen emeltem 2,5-öt.Pénteken eljutottam a 90x3x5-ig.Volt segítőm és mivel könnyűnek bizonyult,az utolsó sorozatban még 2 ismétlést rádobtam,így 7-et nyomtam bele.Viszont nem tudom,hogy holnap is emeljem e,vagy csak pénteken.Lehet,hogy túl gyorsan haladok így és jobb lenne,ha csak hetente növelném a súlyt?A lassan jársz tovább élsz alapon.Szóval holnap nyomjak 92.5x3x5-öt,vagy maradjak a 90x3x5-nél és csak pénteken emeljem?Mehet még az emelés minden edzésen,vagy ezzel elkapkodom,haladjak inkább lassabban?Szeretném elérni a 100x3x5-öt,de attól félek,hogy 95-nél megakadok.

2016. szept. 18. 22:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Ez most olyan hogy ha van lehetoseged gyorsabban fejlodni es atlagosan fejlodni akkor te melyiket valasztod? Emelj amennyit tudsz, nyilvan. :D Itt nincs lassan jarj tovabb elsz uzemmod.
2016. szept. 18. 23:03
 2/2 Szergej55 ***** válasza:
Vagy nyomj 80-ba 4x6-ot stb., variálási lehetőség van, így heteken keresztül nem fogod tudni a végtelenségig emelni a súlyt. Az idegrendszernek jobb, ha változatos a terhelés, mert ettől a monoton ütemtől simán kiégsz igen hamar. Lehetnek az edzéseidben 3-4x8-ak, 5x5-ök, 3x6-ok, 4x3-ak és így tovább. Az ismétlésszámhoz igazítsd be a súlyt (magasabb ismétléshez alacsonyabb súly és fordítva), és az eredményt összegezd 3 edzéses ciklusokban, ahol mondjuk az első edzésnapon 6-okat nyomsz, a másodikon 8-akat és a harmadikon négyeket, de ez sincs kőbe vésve, csak egy példa. Ha keresel egy erőemelő programot, ki is tudod kalkulálni a súlyokat, az ismétlésszámok is előre meghatározottak, azzal sem kell bajlódni és fejlődni is sokat tudsz 8-10 hét leforgása alatt. Ne ess az én hibámba, én szintén ilyesmi módon edzettem éveken keresztül, és 3 évembe tellett 100 kilót kinyomni, amikor normális edzéssel a töredéke alatt sikerülhetett volna.
2016. szept. 18. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!