Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Sok helyen látom, hogy testépí...

Sok helyen látom, hogy testépítők kókuszzsírral, lenmagolajjal sütnek. Miért jobb mint a Vénusz?

Figyelt kérdés

2016. aug. 25. 22:28
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A kókuszzsír hőkezelés hatására sem válik transzzsírrá.Míg a napraforgó olaj tömény transzzsír vagyis egészségtelen és ha rendszeres a fogyasztása a benne lévő túl sok omega 6 miatt felborítja a test omega 3-omega 6 egyensúlyát,ezzel gyakorlatilag semlegesítve az omega 3 szívre,agyra érrendszerre kifejtett jótékony hatásait.
2016. aug. 26. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Lenmagolajjal sütést nem hiszem, hogy látsz, mert óriási butaság lenne, ugyanis a lenmagolaj nagyon érzékeny a hőre, ezért melegítéssel elveszti a kedvező tulajdonságait, és akár káros anyagok is keletkezhetnek belőle. Ezért nem jó többszörösen telítetlen zsírokkal sütni, főzni, és pont ezért nem jó a napraforgó olaj sem. A kókuszzsír telített zsír, ezért kémiailag sokkal stabilabb, ellenáll a hőnek. Igaz ez az olivaolajra is, mivel csak egyszeresen telítetlen a nagy része, és nagy mennyiségű antioxidáns van benne, ami szintén megakadályozza, hogy hevítés hatására károsodjon.

A lenmagolaj pedig hidegen jó, mert sok omega-3 van benne, aminek számos kedvező hatása van. A napraforgó olaj hidegen sem az igazi, mivel rengeteg omega-6-ot tartalmaz, amire kis mennyiségben szükség van, de túlzott mennyiségben káros.

2016. aug. 26. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!