Sok helyen látom, hogy testépítők kókuszzsírral, lenmagolajjal sütnek. Miért jobb mint a Vénusz?
Lenmagolajjal sütést nem hiszem, hogy látsz, mert óriási butaság lenne, ugyanis a lenmagolaj nagyon érzékeny a hőre, ezért melegítéssel elveszti a kedvező tulajdonságait, és akár káros anyagok is keletkezhetnek belőle. Ezért nem jó többszörösen telítetlen zsírokkal sütni, főzni, és pont ezért nem jó a napraforgó olaj sem. A kókuszzsír telített zsír, ezért kémiailag sokkal stabilabb, ellenáll a hőnek. Igaz ez az olivaolajra is, mivel csak egyszeresen telítetlen a nagy része, és nagy mennyiségű antioxidáns van benne, ami szintén megakadályozza, hogy hevítés hatására károsodjon.
A lenmagolaj pedig hidegen jó, mert sok omega-3 van benne, aminek számos kedvező hatása van. A napraforgó olaj hidegen sem az igazi, mivel rengeteg omega-6-ot tartalmaz, amire kis mennyiségben szükség van, de túlzott mennyiségben káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!