14 évesen eérdemes kondizni?
14 éves fiú vagyok , nem kövér egészen pontosan 183cm és 73kg ami a normál kategória . A kérdésem az lenne , hogy érdemes lenne elmenni kondiznom úgy , hogy edzetlen a testem ??Vagy toljak le egy hónapot úgy , hogy 2 naponta úszon 1 km -t ( edzésekre járok hobbi szinten , hetfo kedd szerda ; vagy kedd csütörtök ; az iskolától függ ennek a beosztása)?
Vagy otthon edzek : felules, fekvotamasz ,huzockodás??
Ha lehet ne irjatok ilyen fehérjével kapcsolatos dolgokat meg diétákat !
Ja igen és a sárga kapszulát se irjatok , hogy olvassam el mar olavstam de ugy erzem nemm lettem több.
A kondirol meg annyit hogy ha odamennek kigyurt csavokhoz azok nem rohognenek ki h : nez maa kis gember kocsog?
Ha kondiba mennek mennyek el egy haverral mert azt szerintem megtehetem .
Magántanárhot még fiatalnak érzem magamat de ha azt mondjátok kell akkor keresek egyet.
Ui.: Telefonról irtam bocs a helyesirasert.
töki, eddzél még egy ideig otthon, saját testsúllyal. fiatalnak tűnsz még a kondihoz, meg ha edzetlennek mondod a testet (azaz izom nélkülinek), a 183 cm-hez az a 73 kiló kicsit soknak tűnik, de megtörténet, hogy tévedek.
majd, ha elég erősnek érzed magad, mehetsz kondizni :)
u.i.: ne törődj a kigyúrt csávókkal, ők is egyszer úgy néztek ki, mint te. ha nem mész hozzájuk, nem fognak kiröhögni, vagy ha mégis (amit erősen kétlek), akkor csak dugd be a fülhallgatót, és tépjed a vasat :D
Ez amit leírtál ez nem edzés, ez csak fitten tartó torna.
Igen érdemes lemenned, mert tanulhatsz , csak sose dőlj be annak amit mondanak, inkább próbálj megfigyelni.
A szervezeted ebbena korban termel annyi növekedési hormont amennyit a későbbiekben soha többé nem fog, magyarul 10 és 20 éves korod között érheted el a legkevesebb edzéssel a leglátványosabb eredményeket!
És ezek megmaradnak, ha szinten tartod akkor főleg!
Az edzés ott kezdődik amikor egy gyakorlatot félórán keresztül csinálsz lehetőleg pihenő nélkül.
és szépen végigedzed az izmaidat sorba, és legalább 2-3 órán át csak edzel.
Vigyél zenét, mert sokat segít, hogy elvonja a figyelmed a fájdalomról, zsibbadásról, erőt ad a lelkednek!
2-3 órán át csak edzel? mivan?
általában ilyen hosszú idő alatt vagy csak a tököd lógatod, vagy pörögsz és túledzed magad. kezdőknek az 1-1,5 óra az ideális, de egy elitebb "kondizó" egy normális napot le tud rendezni 45-50 perc alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!