Felhúzásnál kell/érdemed övet használni?
Meg kell tanulnod öv nélkül is tisztességesen felhúzásokat csinálni.
A törzsizmokat is edzeni kell, nem szabad hagyni hogy lemaradjanak.
Ha most kezded a felhúzásokat mindenképpen kisebb súllyal öv nélkül csináld.
A későbbiekben elkezdhetsz övet is használni ha a saját erődszintedhez képest nagyobb súllyal akarsz dolgozni, pl ha egy ismétléses maxot nyomsz akkor kell öv.
De mindig kell öv nélkül is csinálni, úgy lesz 100%-ig hasznos a gyakorlat, és igen egy bizonyos szint után a hasgyakorlatoknak nyugodtan búcsút mondhatsz.
Illetve még egy nagyon fontos dolog amit sokan nem fognak fel:
Ha rosszul csinálod a gyakorlat, ha nem melegítesz be rendesen, ha nem nyújtasz rendesen, ha nem vagy elég hajlékony, nincs elég mobilitásod:
AZ ÖV NEM VÉD MEG A SÉRÜLÉSTŐL!
Én azt javaslom hogy mindenképpen ,de akkor először adj le a súlyokból.
Akármilyen furcsán hangzik, de az öv elsődleges funkciója, nem az hogy megvédjen a sérvtől, hanem hogy nagyobb súlyt tudj emelni mint amennyit öv nélkül tudnál.
Szóval ha most 150 megy övvel, akkor valószínűleg anélkül kevesebb fog menni (attól függően hogy mennyire maradt le a törzsed és hasad)
Általában az embereknek fogalmuk sincs arról hogy mire jó az öv.
Az általános kép, hogy ha azt felrakod, akkor az megvéd a sérvtől. pont.
Ez sajnos nem ilyen egyszerű, de mivel én csak egy arc és név nélküli kommentelő vagyok ezért kérlek néz meg néhány videót a témával kapcsolatban néhány profi erőemelőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!