Felhúzásnál le kell tenni a súlyt?
Melyik felhúzás hasznosabb testépítés szempontjából?
Eddig nem raktam le a súlyt (román felhúzás). Ti melyik fajta felhúzást csináljátok? Az igazi erőemelő deadlift is hatékony testépítés szempontjából? Melyiket válasszam, vagy váltogassam őket?
szerintem a "lerakós" deadlift azért jó, mert ha lerakod a földre, akkor nem az izületeknek kell megtartania a súlyt a negativ szakasz után, hanem a föld átveszi a terhelést. szóval érted, felhúzod, majd leejted. ha nem rakod le, akkor vagy lassú negativ szakasz kell ami nagy súllyal nem müködik, vagy meg kell tartanod a végén, ami kitépi a vállad. sokan a pozitiv szakasz, azaz a felhúzás után egyszerüen csak leejtik a súlyt.
Köszi a válaszokat, nyert a hagyományos. Bár a ledobálósnak nem nagyon örülnének nekem a másodikon :D
Ismétlésbe mehet az 5-8 (nem erőemelés a célom) vagy itt érdemes egy kicsit jobban 'állatkodni'?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!