Elegendő az edzés utáni fehérje turmix?
Már öt éve versenyszerűen birkózom. Minden edzésünkön van erősítés, illetve a trénerem nagyon keményen rámegy a kardio fejlesztésére is, de hát ez ugyebár természetes egy birkózó edzésen.
Azonban úgy döntöttem, hogy a küzdősport mellett elkezdek konditerembe járni az erőm, az állóképességem és az izomzatom fejlesztése végett. Nincs igazán pénzem és mivel csak hobbi szinten űzném a testépítést, ezért nem is szívesen vásárolnék táplálékkiegészítőket, amik köztudottan drágák. Viszont minden edzés után iszok még ott a konditeremben egy fehérje turmixot (30 grammosat). Meg szeretném kérdezni a hozzáértőktől, hogy mennyire elegendő a heti három edzés után elfogyasztott fehérje turmix arra, hogy tömeget is növeljek és hogy fejlesszem az izomzatom?
Egyébként az étrendem is rendben van, megfelelő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot viszek be az edzőm szerint.
Akkor ha szűk a keret ne a teremben vedd meg, hanem vegyél egy dobozzal, shékerbe be és edzés után gyorsan megiszod.
De ha megvagy kajából akkor nem igen ad hozzá a fejlődéshez. A kérdés, hogy tényleg megvagy-e vagy az "edződ szerint" vagy csak jó. Láttam én már nagyon komoly sportedzőt aki magyar bajnok gyerekeket edzett, az egyik tanítványa szó szerint napi 3 párizsis zsemlén élt (nem azért, mert nem volt pénz, hanem mert ezt szerette...) és szerinte az teljesen oké volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!