én minden ilyen összetett gyakorlatot hülyeségnek tartok. engem sokan nem szeretnek, mert én az egyszerü, de jól bevált ősrégi gyakorlatokra esküszöm, váll esetén ez: vállból nyomás és oldalemelés, továbbá hát edzés közben kap a hátsó delta, és fekvenyomás közben az első delta terhelést, ha ettől nem nő a vállad, az 5 kilóval való bohóckodástól sem fog.
nekem volt fél évem, amig kirpóbáltam ezeket a dolgokat, és kb semmit nem fejlődtem, utána vissza álltam arra a módszerre, amit irtam, alapgyakorlatok, nagy súly, 4-8 közötti ismétlések, nagy terhelés, és hetente emeltem a súlyt az elején, de azóta sem állt meg a fejlődés.
Max akkor szoktam ilyenekkel bohóckodni, ha nagyon kedves időm van, és teljesen mégsem akarom a vállat kihagyni, de erre alapozni hülyeség szerintem. Alapból teljesen más súllyal edzem a váll különböző részeit. Az amivel épp megy az oldalemelés, az meg se kottyan vállból nyomásnál, stb.
Bemelegítésnek vagy " végső csapásnak " jó lehet, de ettől ne várj fejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!