A tojás melyik elkészítési módjában hasznosul legjobban a fehérje? Főtt tojás, tükörtojás, vagy rántottatojás?
Figyelt kérdés
2016. jún. 16. 19:36
11/17 anonim válasza:
mondjuk az omlett és a bundás kenyér is elég sok CH-t tartalmaz, az utóbbi jellemzően még zsiradékot is, mivel megszívja magát olajjal, szóval ez előbbivel számolni kell, az utóbbi meg annyira nem is jó
12/17 anonim válasza:
S ne feledkezzünk meg a töltött tojásról sem, picit tovább tart elkészíteni, de nem olyan sokkal és remek :D
Ha már a teljesen hőkezelt tojásoknál tartunk és valaki hozzám hasonlóan nem szereti a nem folyós sárgáját, kivéve, ha rántotta vagy töltött tojás, bár néha főtt tojásként is belefér, némi öntettel.
S persze ott vannak a sütifélék is, amikor a tojást keverjük valami kevés egyébbel és sütőben vagy mikróban sütjük. Jó dolgok születhetnek így is. De a rántottába is lehet pl. zabot keverni.
Azt mondjuk nem tudom, miért ne hasznosulna a fehérje bárhogy, de a fehérjét élből célszerű hőkezelni.
13/17 anonim válasza:
azért kell hőkezelni a tojást, mert bazijó táptalaj a baciknak,pl szalmonellának, főleg nyáron.
amúgy úgy eszed, ahogy akarod
14/17 Cortez70 válasza:
Nem csak ezért. A nyers tojástól vitaminhiány is lesz, mivel az avidin enzim megköti a biotint.
15/17 anonim válasza:
Ez egy ugyanolyan gyúrós legenda, mint az, hogy a növényi fehérje nem szívódik fel...
17/17 Kenzo Tenma válasza:
#15 Inkább azt szokták mondani, hogy nem teljes értékű, de mindegy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!