Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az magvak veszítenek tápanyagt...

Az magvak veszítenek tápanyagtartalmukból, ha lisztet készítenek belőlük?

Figyelt kérdés

Pl.: mandulaliszt, lenmagliszt, chiamagliszt, szezámliszt stb.

Főleg a chia mag cink és omega 3-6 és a szezámmag kalcium tartalma miatt kérdezem.

A válaszokat előre köszönöm!

2016. jún. 16. 11:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerinted van különbség pl. a mandula és az őrölt mandula között?
2016. jún. 16. 12:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha túl sokáig/erősen darálod, akkor az olaj kicsapódhat belőlük, oda tapad az edény falára, összeáll egy kisebb masszává az egész. Természetesen így ez azt is jelenti, hogy van némi veszteség, de az olyan minimális, hogy szerintem kár számolni vele. De konkrétan sérülni nem fog.
2016. jún. 16. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:
A lisztet szerintem többnyire abból a magból csinálják, amiből az olajat már kisajtolták. Állítólag őrléskor melegedik, amitől károsodhatnak a zsírsavak, de nem tudom, hogy ennek mennyire van valóság alapja. Sosem láttam ilyet, nem tudom, hogy gyakorlatban mennyire melegszik meg ilyenkor a mag. Lehet, hogy ez is csak valami kitalált hülyeség.
2016. jún. 16. 15:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez érdekes kérdés, én sem értem, hogy a szezámmag kálciumtartalma hova a csudába lesz... Mert ugye, elvileg zsírt veszt és a tápanyagok feldúsulnak, ez utóbbit rengeteg helyen írják is. De az adatok alapján ennél komplikáltabb a helyzet, a szezámliszt kálciumtartalma töredéke a szezáménak, ha jól emlékszem. Ez pár hete okozott alapos meglepetést nekem.

A máklisztről pedig nincs is efféle adatom, pedig annak a kálciumtartalma is igen érdekes annak, aki növényi kálciumforrásokra szorul.

2016. jún. 16. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!