Hány % az optimális test izom százalék?
Optimális? Testépítésben én józan paraszti ésszel úgy gondolom, hogy minél több, hisz ez a lényege a sportnak :D Minél többet magadra pakolni.
Ha biológiai szempontból nézzük, akkor jóval kevesebb az optimális mint amennyi egy testépítőn van. Rengeteg energiába kerül fenntartani a nagy izomzatot és a hétköznapi életben gyakorlati haszna sosem lett volna egy ekkora izomzatnak.
Én is úgy gondolom, hogy minél több a jó, aztán persze naturálban elég hamar belefutunk a határunkba.
Van valami alapszint, ami alatt igencsak sorvadt az ember izomzata, ott még a fogyni akaró lánykák sem hatnak meg, valami izom akkor is kell az élethez, ha neki az nem tetszik. Fölötte ízlés dolga, kinek mi jön be, de egy naturál testépítőnek általában a minél több, túl izmos úgyse lesz.
Százalékokat nem tudok, de nem is érnék vele semmit. Az ember megteszi, ami tőle telik s amúgyis a tükörrel konzultál.
A test izomtömegének normális értékei:
életkor nők férfiak
6-11 24-34% 25-36%
12-15 28-38% 32-44%
16-49 30-38% 38-44%
50-60 30-36% 36-42%
60 felett 28-34% 34-40%
Sportoló: 16-50 30-41% 40-50%
Tehát kérdésedre válaszolva a 20% biztosan rossz, túl alacsony érték, még akkor is, ha nő vagy.
Összehasonlításképpen nekem 46,4% - ma mérték - és nem is vagyok sportoló.
A sportos kinézethez nőknek legalább a 30%-ot, férfiaknak legalább a 40%-ot el kell érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!