Helyesek a számításaim? Hány kg leszek 9.5% testzsíron?
186 cm, 95 kg, 18.3% testzsír.
95 × 0.183 = 17.385 ( -> zsír tömege)
95 - 17.385 = 77.615 ( -> száraz testtömeg)
77.615 × 1,095 = 84.988425 ~ 85kg
Ez azt jelentené, hogy 9.5% testzsíron kb. 85 kg lennék?
+1:
82 kg-ról indultam, 4 hónap alatt mentem fel 95-re, 5g/tskg szénhidrát mellett. Nagyon soknak érzem ezt a zsírsodást, viszont ez volt az első tömegnövelésem (úgyhogy még elnéző vagyok magammal). Szerintetek ez milyen eredmény? Legközelebb próbálkozzak kevesebb szénhidráttal?
A számítás jó. Ha 95kg vagy valóban 17% tzs-vel az sztem bőven jó kiindulási alap, felteszem amikor 82 voltál az eléggé szálkás-vékony hatást keltett?
Ha szálkásítás végén sokkal jobban nézel ki mint amiről kezdtél, akkor minden maradhat ugyanígy. Olyankor kell változtatni ha elmarad az eredmény a várttól.
A probléma az, hogy most úgy érzem magam mint valami erőemelő... és itt nem a teljesítményről beszélek. :D
Egyébként 82 kg-n sem voltam szálkás. 30-31 testzsír%-on kezdtem el foglalkozni ezzel az egész témával (112 kg), aztán lementem 82-re. Akkor kb. 14-16%-on voltam (de ez csak nagyon becslés-szerű, fogalmam sincs mennyi voltam), türelmetlen és lelkes, szóval elkezdtem tömegelni.
Ez azt jelentené, hogy 4 hónap alatt felpakoltam 3 kiló izmot? /Sőt, igazából ez a 4 hónap még nem telt le, még egy hónap van vissza/
Nem.
Van ugye a csontozat, ehhez dukál egy bizonyos mennyiségű vázizomzat, hogy mozogni tudj.
Vannak ugye belső szerveid is, pl. agy, máj, stb.
Az izmokhoz dukál kötőszövet, zsír, víz - egy bizonyos arányban.
A szervezet ehhez az arányhoz eléggé ragaszkodik.
De ha pl. vizet veszt a szervezet, akkor kevesebb izom kell a kisebb súly mozgatásához: automatikusan lead a szervezet valamennyi zsírt, izmot, kötőszövetet is.
A zsír, izom, kötőszövet, víz EGYÜTTESE az, amit leadsz vagy felszedsz, nem önmagában a zsír.
namármost jól kimatekoltad. De bioszból bukta, mert a feltételezésed az, hogy csak és kizárólag zsírt veszítesz, vizet, izomszövetet nem, mondhatni, ezek mennyisége konstans.
innen kiindulva szerintem cucc nélkül lehetetlen 10 alatti testzsírt hozni 80 kiló felett.
A magasságtól/csontozattól is függ ez nagyban, nem lehet egy sémát felállítani.
Tekintve, hogy bár magas vagy, de nem túlzottan: ha jól nem edzel hosszú ideje, akkor pedig látatlanba is megmondom, hogy lehetetlen, hogy te 9.5% testzsíron 5 kiló legyél.
Lazar Angelov 180 centivel 90 kiló kb. 5% testzsíron.. Nézz rá. Szerintem te nagyon-nagyon elszámolod magad. Garantálom, hogy nem vagy 95 kilósan 18.3%.. Innen már alapból a számolásodnak nincs értelme.
Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor azt mondom, hogy ezután legalább megtanulod, hogy kell tömegelni... Nem így. Négy hónap alatt 13 kiló irdatlan sok. Örülhetsz ha abból 4 kiló izom, és még kérdéses mennyit tudsz belőle megtartani. Naturálban az ilyen tömegelés nem működik.
A megoldás: kis kalóriaplusz. Vagyis: ne zabálj annyit, és a kardio/aerob is a barátod.
A testzsíromat a 7 pontos bőrredő méréssel mértem. Korábban szépen szétpréseltem a bőröm, és elég vad értékek kijöttek, de most épp csak hozzáérintettem a mérőt (egyébként digitális, tizedmilliméterre pontosan mér).
Ennek ellenére persze simán lehet, hogy nem ennyi a testzsírom, viszont ez a legpontosabb mérés, ami elérhető számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!