Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Guggolás gerincferdüléssel...

Guggolás gerincferdüléssel szabad?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Eddig nem guggoltam rendes szabadsúllyal, csak gépben ahol tartotta a hátamat a támla vagy lábtolóztam. Viszont szeretnék rendesen rúddal is guggolni. nemrég derült ki egy röntgen után (hátsérülést követően) hogy 2 helyen is gerincferdülésem van. A középső háti szakasz ahol egy görbület kellene hogy legyen tök egyenes. A lumbális szakasz (a medence) pedig túlságosan előre hajlik mivel egyel több csigolyám van (veleszületett rendellenesség, most derült csak ki a röntgen után) és hogy elférjen nagyobb ívben görbül. emiatt kicsit derékfájós is vagyok ha sokáig kell hajolnom. Namost kockáztassam a szabadsúlyos guggolást ilyen háttal vagy ne? Állandó panaszom amúgy nincs de szeretném elkerülni a későbbi sérüléseket. a baj hogy a középső szakasz nem veszi át a terhelést hanem elvezeti a medence irányába ami már eleve görbe. Köszi.
2016. máj. 31. 14:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Üdv! Nagyon nem ajánlom a dolgot. alapból rendes szakemberhez, orvoshoz, gyógytornászhoz kell, hogy fordulj, hogy egyáltalán az állapotoddal összeegyeztethető-e az edzőtermi munka. Pl. nem csak a guggolás kerülendő nagyon nagy ívben, hanem a döntött törzsű evezés is. Mindenkinek erősebb az egyik oldala, na ez fokozottan igaz a ferdülésesekre, hiszen felborul a testük egyensúlya. Ha így elkezdesz evezni, az egyik oldaladat tudod csak terhelni normálisan, ami adott esetben csak ront a gerinceden. Ha annyira nem nagy a baj, egykezesekkel talán edzhetsz, de csak ismételni tudom, hogy muszáj szakemberekkel beszélned. Remélem, hogy valamennyit segítettem, és elnézést, ha tolakodónak hatott az irományom, de inkább legyen valakinek 34-es karja élete végéig, mint hogy székbe kényszerüljön.
2016. máj. 31. 22:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Szerintem félre értetted. Nem oldal irányú a gerincferdülésem hanem a középső szakaszon ahol enyhe homorulat kellene legyen nálam az lapos. tehát nem oldalirányú a ferdülés. a medence szakaszon pedig túl nagy a domborulat a plusz csigolya miatt. 10 éve edzem kisebb nagyobb kihagyásokkal és sosem volt panaszom, illetve a röntgenig senki nem vette észre a gerincferdülésem. Természetesen beszéltem szakemberrel és azt javasolta hogy a ülő vagy fekvő gyakorlatokat végezzek és derékbő-hátból ne emeljek. Döntött törzsű evezést, felhúzást sosem csináltam mert derékfájós voltam/vagyok és hamar bedurran az ilyen mozgástól.
2016. jún. 1. 08:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Ja, értem! Elnézést, hogy traktáltalak. Akkor pusztán a lényegi kérdésre reagálva, szerintem inkább hagyd a guggolást, jobb biztosra menni alapon.
2016. jún. 1. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!