Enyhe gerincferdüléssel milyen erősítő gyakorlatokat lehet elvégezni itthon is?
Gyógytornára elméletileg kellene járnom, de mivel tesi órán kapok külön gyakorlatokat a hátam miatt, így elég az is.. Ami érdekelne, az az, hogy milyen otthoni gyakorlatokat végezhetnék el erősödés szempontjából? Nem akarom kigyúrni magamat. Látszódjon valami, hogy nem csak otthon ülök, de a hát izmom és a karizmom megerősítése lenne most a célom. Emellett valamiféle has és mell izmot is szeretnék. A combom és vádlim pedig szerintem a biciklizés miatt erősödik eleget, minden nap járok 10-15km tekerni.. (Nem túra bicikli, BMX. Dombokon feltekerés megerőltetőbb, pont ezért használom ezt, meg mert nincsen más..). Bár comb és vádli erősítésre is elfogadok bármilyen tippet. :)
Külön táplálkozási rendszert, meg ilyeneket nem nagyon szeretnék csinálni.. változóan eszem, de ha tudok, mindenképp eszek húst. Szóval ezzel különösebben nem szeretnék foglalkozni. Még ha számít valamit: korom: 16 , magasságom: 185cm, súlyom: 60kg (bizony, elég vékony vagyok, de erről a genetikám tehet.. mindegy mennyit eszek..). Kondi nincs a környéken, még mielőtt valaki kérdezné.. úszást meg hanyagolnám, nem épp a kedvencem. Itthoni gyakorlatokért rajongok inkább, amiket ráérek este 8 és 11 óra között megcsinálni.
Ha saját suly akkor
Hiperhajlitás hasprés huzodzkodás tolodzkodás fekvötámasz guggolás állo vádli (jo az ha csinálod sokkal jobban fejleszti a lábat)
Ha veszel sulyzot akkor evezés/fürészelés
Oldal elöre és döntött törzsu oldalemelés
Tricepsz nyujtás fej fölött kalapács bicepsz vagy karhajlitás
Ha szerzel még egy padot is akkor tárogatás kézisulyzos nyomás fekvenyomás
Ha már jobb a hátad akkor guggolhatsz sullyal és csinálhatsz felhuzást is
Majd megérdeklődöm. :)
Hasprés egész normálisnak tűnik. Hátizom erősítésre van az, amikor hasra fekszel, és fel emeled a fejedet amennyire csak tudod.. fogalmam sincs mi a neve, de szerintem tudod mire gondolok. Hátizomra az jó lenne szerinted? Fekvőtámaszt nem erőltetném.. ha teszem fel a hátamra fekszek, és úgy nyomok ki mondjuk egy széket, az milyen lenne? Mellizom erősítésre a hasprés megoldás? Vagy arra külön gyakorlat kell? Ezen kívül.. guggolás gerincnek árthat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!