Miért jobb a barna rizs, a fehér helyett? Illetve a tk kenyér, a fehér helyett?
Van, aki szerint pont fordítva.
Amúgy a rost miatt lassul a felszívódás, persze azt utólag is hozzá lehet keverni a cucchoz.
Tápanyag szempontjából is megoszlanak a vélemények, de azzal semmiképp nem értek egyet, hogy az egyik szuper, a másik pedig szemét, hisz a piedesztálra helyezett fajtában pontosan az van, mint a lenézettben, plusz extra korpa vagy efféle. Nem lehet az egyik az ördögtől való, a másik pedig az egészség forrása.
Én egyiket sem eszem, de ha már valamit, akkor rizst, színtől függetlenül, bár az inzulinnal való kapcsolatom miatt (jobban esik, ha nincs cibálva) inkább a barnát, ami amúgyis poénosabb. A glutént inkább kihagyom, bár az sem vág földhoz, csak nem annyira jó.
Persze a mennyiség sem mindegy, főleg az inzulinválaszt nézve. De aki szénhidrátra alapoz, az ezzel nem tud játszani, muszáj sok szénhidrátot ennie, csak azt válogathatja meg, hogy milyet, mivel, mikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!