Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha csak heti 1-2 napot edzek...

Ha csak heti 1-2 napot edzek intenzíven, igyak a pihenőnapokon is fehérjét?

Figyelt kérdés

A boltban ajánlották, hogy edzés előtt igyak egy adagot, és pihenőnapokon reggel, de kicsit indokolatlannak érzem 5 napig inni úgy, hogy nem edzek mellé.

Egyébként most kezdtem 1-2 hete fehérjézni, szóval nem nagyon tudom, hogy mennek a dolgok.

2016. máj. 2. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Az izomzatod fenntartásához legyen állandó a fehérje mennyisége. Az úgy nem működik hogy egyik nap 1xtskg másik nap meg 2,5xtskg.
2016. máj. 2. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Az izom a pihenőnapokon regenerálódik. Tehát aznap is indokolt az elegendő fehérjebevitel, nem csak edzéses napokon (mondjuk én edzés után iszom). Ezt kajával is elég bevinni, ha kajával nem megy be elég, akkor indokolt a shake.

Én mindenesetre a heti egy-két edzést viszont kevésnek tartom.

2016. máj. 2. 20:27
 3/6 anonim ***** válasza:
Ihatsz, esetleg ha nincs idő kajálni vagy reggel mehet zabbal.
2016. máj. 2. 20:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Vera, nekem se megy heti 2-nél több, ha bukásig edzek teljes testre... Legutóbb 96 órás regeneráció kellett, mit csináltam máshogyan, nem tudom, máskor 72 is elég... Sokféleképpen lehet edzeni, van, aki jóval ritkábban edz, mint én, pedig bizonyára többet ért hozzá.

Ami a kérdést illeti, már leírták, fehérje alapból kell, nemcsak edzésnapokon s olyan nagy különbség nincs a fehérjeigényben, sokan egyenletesen tartják, mások egy picit többet visznek be edzés után... A fő, hogy pihenőnapon se ejtsd vissza jelentősen a fehérjebeviteledet.

2016. máj. 2. 21:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Nektek nem szúrt szemet, hogy a kérdezőnek edzés ELŐTT ajánlották a fehérjét?
2016. máj. 2. 22:07
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Sajnos nincs időm kettőnél több alkalommal edzeni egy héten, majd talán nyáron. A fehérjét is elsősorban azért kezdtem el, mert nincs időm minden nap főzni. De akkor marad a minden napi egy adag, ezek szerint nem haszontalan.

Egyébként félre írtam a kérdésben, edzés UTÁN iszok shake-et, elnézést a félrevezetésért.

2016. máj. 3. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!