Hány gramm rízst eszel egy nap?
Egy ket honapja edzo fogyokurazo haziasszony baromsagain ne akadj fenn, nem erdemes.
M0ntypie:
Kevés rizshez is sok idő kell, úgyhogy nem. Szinte mindig 300g rizst főzünk (a párom 1-3 nap alatt megeszi) s ebből néha kiveszek pár grammot. Van, amikor egyet, mert belekóstolok. Az 5 speciel egy kis kakaós rizs volt, apró nasi, volt mellé 5 gramm kókusz és 5 gramm dió s kókusztej. 10 gramm már pazar, nekem annyi pont elég egy jó adag curry mellé, de a rizskenyeremhez is annyi kell, ha jó rizsesre akarom (mikrós étel, 200 kcal, s határozottan valami).
Nem tudom, hogy mennyit számít, bizonyára sokat, hogy 10 gramm rizs megfőzve 48-50 gramm nálunk.
A nyers zabkásámban 2 gramm zab szokott lenni :D Egy rendes adag zabkásában azért 8-10 gramm (sok kókusszal és mákkal, ami elnyomja a zabízt, de a zab térfogatnövelő és állagváltoztató hatása megmarad, nekem ez teljesen zabkása).
Gyümölcsöt is kis mennyiségben eszem. Ég és föld van 5 gramm fagyasztott banán és a semmi között. Attól még fel szoktam menni 10-re, nagyon szeretem a banánt. Nyersen 1-2 darab sem ad annyi élményt, de ez bizonyára ilyen speciális dolog nálam. A gyümölcslevet is fagyasztva eszem, 10 grammjával, nagyon poénos.
Nem teszem be az étrendembe, mindig remélem, hogy kimaradnak a szénhidrátbombák, csak arra igyekszem vigyázni, hogy egy napban ne legyen több. Ez a gyümölcsre nem vonatkozik, ha kevés van belőle, az nem sok vizet zavar.
Szoktam napi tervet készíteni, de ez rugalmas. Az alap, tervezett szénhidrát- és kalóriabevitelem elég alacsony ahhoz, hogy ne legyen probléma, ha kicsit elszállnak.
"A nyers zabkásámban 2 gramm zab szokott lenni "
kiégek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!