15-16 évesen edzés+fehérje turmix?
Tudom nagyon sok kérdés van ezzel kapcsolatban, utána is néztem de még mindig vannak kérdések a fejemben..
Fehérje turmix, olvastam nem károsít, 15 éves vagyok júliusban leszek 16, 176-7 cm, 62 kiló, edzeni szoktam lejárni konditerembe. 1. kérdés: meg fogok állni a növésben vagy az ízületeimnek annyi lesz ha foltytatom ezt a sportot esetleg valami más probléma felmerülhet? A 2. kérdés az lenne hogy a fehérje turmixot korai lenne elkezdeni, illetve kell e egyáltalán? Tudom kajákól lehet fedezni meg minden, de pl iskolai menzán nem kapok olyan ételt mindig..
Átlagos napom: reggeli-gabonapehely, 10órai-szendvics, ebédre-menzán amit adnak, vacsora-változó általában pirítóst eszem illetve egy nap elég sok tejet is iszom.
Ennek fejében mennyire lenne szükséges a fehérje, illetve valami más tápkieg? Egyáltalán lehet e.. (Édesanyámék nem nagyon támogatták a turmixot..)
1-1,5g között legyen kilónként a fehérjebevitel, szóval 60 kilós testsúllyal napi 60-90g fehérjével egészen biztos, hogy jó leszel. Ennyit pedig igazán nem nehéz megenni. Reggelire 200g zabpehely az kapásból 28g fehérje, a szendvicsben/pirítósban ha a kenyeret nézed, az 8g fehérje/100g. Ha a "sok tej" alatt minimum egy liter értesz, az kapásból 30g. Ugye, nem is olyan nehéz.
Ezt a "muszáj 2g/tskg" dolgot a tápkieggyártók nyomatják csak, semmiféle tudományos bizonyíték nincs rá. A magadfajta srácokat stresszelik vele, hogy el tudják nekik adni a fehérjeporokat. Ez a célja az elméletnek, te ne dőlj be neki. Ártani nem fogsz vele magadnak, de valószínűleg nincs rá szükséged.
A növésben nem állsz meg, és az ízületeidnek sem lesz bajuk, ha szabályosan edzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!