Lehet bajom, ha nyers tojást eszek?
Nyersen kevésbé hatékony a felszívódása. Bajod? Két esetben lehet. Az egyik, ha allergiás vagy a nyers fehérjére, illetve ha szalmonellával fertőzött. Ez utóbbit ugyanis a főzés-sütés elpusztítja.
De ha ennyire nem bírod, miért nem keresel más fehérjeforrásokat? Húsok, túrók, sajtok.
A nyers tojásfehérje nem előnyös, bár azt olvastam, hogy a sárgájával együtt csak annak a tápanyagtartalmának egy részét negálja, míg ha csak nyers fehérjét eszel, az tényleg tápanyaghiányt képes okozni.
A sárgája állítólag direkt jó nyersen, bár itt már nem először olvasom a gyengébb felszívódást. Ennek majd utánanézek, de ha így van, akkor is élvezetből tojásevőknek való, akik szeretnének sokkal több fehérjét s ezen belül tojást enni, mint ami a fehérjeigényük, nem neked, kérdező.
Ha nem szereted a tojást, ne egyél tojást. Miért zártál ki minden normális fehérjeforrást a tojáson kívül? S miért nehéz megenni sütve? Legalább lágytojásnak idd, amikor a fehérje már nem nyers, úgy is másodpercek kérdése leküldeni egyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!