Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehet bajom, ha nyers tojást...

Lehet bajom, ha nyers tojást eszek?

Figyelt kérdés
Nem szeretem a tojást.Soha sem szerettem.De most napi 3-at eszek a fehérje miatt.Egyszerűbb lenne meginni nyersen,ha pl.beleraknám a turmixba

2016. ápr. 13. 22:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nyersen kevésbé hatékony a felszívódása. Bajod? Két esetben lehet. Az egyik, ha allergiás vagy a nyers fehérjére, illetve ha szalmonellával fertőzött. Ez utóbbit ugyanis a főzés-sütés elpusztítja.

De ha ennyire nem bírod, miért nem keresel más fehérjeforrásokat? Húsok, túrók, sajtok.

2016. ápr. 13. 22:37
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
vitaminhiány és szalmonella. hajrá.
2016. ápr. 13. 22:41
 3/14 Kenzo Tenma ***** válasza:
100%
Ételmérgezést kaphatsz, szóval szerintem nem éri meg azt a 10 percet amit megspórolsz azzal hogy nem csinálsz rántottát belőle.
2016. ápr. 13. 22:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem inkább vidd be máshogy a fehérjét, elvégre pénzben van ami jobban megéri.
2016. ápr. 13. 22:43
 5/14 Cortez70 ***** válasza:
100%
Nem szívódik fel nyersen a fele sem, vitaminhiányt is okoz a nyers tojásban lévő avidin és még szalmonellás is lehetsz. Csak ennyi.
2016. ápr. 13. 22:44
 6/14 anonim ***** válasza:

A nyers tojásfehérje nem előnyös, bár azt olvastam, hogy a sárgájával együtt csak annak a tápanyagtartalmának egy részét negálja, míg ha csak nyers fehérjét eszel, az tényleg tápanyaghiányt képes okozni.

A sárgája állítólag direkt jó nyersen, bár itt már nem először olvasom a gyengébb felszívódást. Ennek majd utánanézek, de ha így van, akkor is élvezetből tojásevőknek való, akik szeretnének sokkal több fehérjét s ezen belül tojást enni, mint ami a fehérjeigényük, nem neked, kérdező.

Ha nem szereted a tojást, ne egyél tojást. Miért zártál ki minden normális fehérjeforrást a tojáson kívül? S miért nehéz megenni sütve? Legalább lágytojásnak idd, amikor a fehérje már nem nyers, úgy is másodpercek kérdése leküldeni egyet...

2016. ápr. 13. 22:52
 7/14 anonim ***** válasza:
szalmonelle, meg nem fog rendesen felszívódni belőle midnen..
2016. ápr. 14. 06:27
 8/14 A kérdező kommentje:
Főve eszem.A rántottát meg sem bírom enni.Volt,hogy rosszul is lettem,hánytam tőle.Csak husokból meg sajtból elég drága lenne bevinni.
2016. ápr. 14. 14:08
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem étkezésként eszem a tojást,csak így napközbe,hogy meglegyen az elegendő fehérje
2016. ápr. 14. 14:09
 10/14 Cortez70 ***** válasza:
Főzve okés, de a kérdésed a nyersre vonatkozott.
2016. ápr. 14. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!