Lehet bajom belőle, ha a nyers tojást iszom?
Figyelt kérdés
Ugye kell a fehérje és így könnyebb meginni,mint megfőzni és megenni 4 tojást.2015. nov. 25. 14:24
1/17 anonim válasza:
Igen, kaphatsz egy szalmonellafertözést, aztán hónapokig beteg leszel.
Ha fözni nem akarod, akkor egy serpenyöbe üsd bele, egy peerc alatt megsül és utána semmi akadálya annak, hoyg megedd.
2/17 anonim válasza:
szerintem főzve könnyebb mondjuk mint a serpenyős megoldás, de az tény h gyorsabb
3/17 anonim válasza:
Naponta 1 db. tojásnak a sárgája (=fehérje nélkül!) cukorral habosra keverve = immunerősítő, valamikor még az 50-es években ezt írta elő az orvos a gyengébb fizikumú gyerekek szervezetének erősítésére!!!
4/17 anonim válasza:
A cukrot amúgy nem csak azért kellett belerakni, hogy a gyerek meg is egye?
5/17 anonim válasza:
Ha még a szalmonellát nem is vesszük, akkor sincs értelme hőkezeletlen tojást enni, mert nem tudod normálisan megemészteni, tehát nem hasznosul.
6/17 anonim válasza:
Egyed vigan. Jol mosd meg. Indiai gyogyaszat kozkedvelt kozkedvelt etele. Olvass utana.
7/17 anonim válasza:
Hogyne lehetne megemeszteni. Akkor a nyers, vagy szaritott hallal mi van? Pedig az osszetettebb anyag.
8/17 anonim válasza:
Kb. 60%át nem tudod megemészteni a nyers tojásnak, de okoskodjál csak és igyad nyersen ami azon kívül hogy undorító nem tudom mi a szarért kell
9/17 Sunshinedoll válasza:
Ja, szalmonellafertőzés meg vitaminhiány. Meg amúgy is, ennyire utálod magad, hogy ilyen undiságokat akarsz inni? Igyál inkább bort.
10/17 dirtboy válasza:
mikor hülye voltam én is ittam,nem néztem még akkor utána a dolgoknak.
a tojáshéj porózus anyag,tehát nem egészen zár a héja,a tojás pedig honnan is jön ki?
szerintem ez nem igényel különösebb magyarázatot a továbbiakban.
a tojásfehérjét nem nagyon tudod nyers állapotban rendesen hasznosítani.
avidin nevű enzim pedig megköti a biotint.
ez csak úgy mint a fertőzést okozó bacik és szalmonella hő kezeléshatására inaktiválható.
mellesleg én anno bélfertőzést kaptam mikor ittam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!