Miért hisznek a tesitanárok a sulis tzs mérőnek?
Haveromnak nem tudta lemérni, de úgy kell elképzelni a gyereket, hogy van vagy 7% testzszsírja. Kajak egy deka felesleg nincs rajtad, mérték vagy 5x, zoknival, análkül stb, sehogy nem tudta lemérni, erre beírtak 12%-ot.
Nekem egészen pontosan lemérte akkor, 17%-ot mért. Full dagadt osztálytársamnak 23%-ot, miközben volt vagy 30%.
Vicc.
Ja, a fogyisba meg jönnek a lányok, hogy nekik 8%-ot mért a gép... Aztán lehet, hogy anorexiásoknál kivételesen van ilyen, de azért ekkor már szinte mindenki halott, nem?
De egyértelmű félremérésekről milliószor lehet olvasni.
Egy tesitanártól elvárnék valami nagyon alap tudást a témában, de nekem is voltak tanáraim, elég rosszak, így tudom, hogy az elvárásaim eléggé optimisták.
Nálunk még nem voltak ilyen kütyük. Orvos megmérte súlyom, magasságom, beütötte a kvabonyolult BMI kalkulátorába és megállapította, hogy bszottul vékony vagyok.
Csávónak Torrente alakja volt és elmondta a véleményét a helyes étkezésről, ami nála szakmai tanács is volt:
Zabálni kell pörköltet kenyérrel. Néha lehet zsírt is rakni rá. De ha nincs más, parizer is megteszi.
Diplomája van és még mindig "praktizál".
BMI, jaj... Bár vannak ezek a testzsírkalkulátorok is, pontosabbak és pontatlanabbak :) Nekem hasonló adatokat adtak, de a legpontatlanabbnál (magasság, testsúly, nem és életkor kellett hozzá) kiszámoltam, hogy egy jó kis számhoz 100 évesen már max. 30 kilónak kéne lennem... De már 40-60 évesen is durván eltért a 20 évestől, márpedig nem hinném, hogy olyan nagy lenne a különbség.
Miért nem lehet normálisan megmérni? Vannak rá egész jó módszerek, úgy tudom. Mindig tervezem, hogy lemérem, de eddig elmaradt, bár úgyis tudom és látom, hogy rohadt sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!