Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen fehérjeforrást tudok...

Milyen fehérjeforrást tudok ajánlani? Több lent

Figyelt kérdés
Elkezdtem konditerembe járni de mivel kollégiumban lakom így sajnos nem tudok sütni, főzni. Milyen fehérje forrásokat tudok ajánlani? A fehérje porhoz mennyire érdemes nyúlni?

2016. ápr. 10. 20:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Hat figyelj az alpja az egésznek kb a csirke+rizs. Azon kivul mondhatnám a halat, pulykát de ehez mind konyha kell. Feherjepor jo, de nem ebbol kene bevinni az egész napi feherjebevitelt
2016. ápr. 10. 20:23
 2/6 Olaf88 ***** válasza:
100%

Ha nincs konyhád, kezdd el számolni a növényi fehérjét is. Az olajos magvakat lehet veretni, különböző konzerves hüvelyesekre is érdemes alapozni(bab, csicseriborsó, stb), ezek konzervenként 20-30g fehérjét tartalmaznak. Ha mondjuk 10dkg rizzsel eszed, akkor az még hozzácsap 8g fehérjét és 80g ch-t. De akár hiszed, akár nem, ugyanennyi zabpehelyben 14g fehérje van, tehát ha reggelire 10dkg zabot eszel egy csomag olajos maggal, máris 35g fehérjénél jársz. Aztán ott vannak még a konzerv halak, próbálj olyat venni ami nem növényi olajban, hanem sós lében van. Bespájzolhatsz zsírszegény túróból is, kis vízzel összeturmixolod, kis sót borsot raksz hozzá, és kész a magas fehérjetartalmú szendvicskrém, tk. kenyérrel viheted a suliba. De ha nagyon elvetemült vagy, főzhetsz teaforralóban tojást, ugyanilyen módon a zacskós rizs is elkészül.

Tapasztalt kollégista szavait hallották.

2016. ápr. 10. 20:33
 3/6 Cortez70 ***** válasza:

Bármilyen sovány hús megfelel: csirke, pulyka, hal, marha, stb. + tojás, este túró.

Vehetsz protein port is, pl MHN whey. Ez jó árban van.

2016. ápr. 10. 20:34
 4/6 Olaf88 ***** válasza:
61%
Ja, és nem kell napi 2g/tskg fehérje, 1,4g fölött soha nem mutattak ki semmiféle pozitív hatást az izmosodásra, de őszintén szólva a legtöbb ember bőven tud fejlődni 1g/tskg fehérjével is.
2016. ápr. 10. 20:35
 5/6 Cortez70 ***** válasza:
Menjen csak a 2g x ttkg. Az a tuti. Én nem fejlődtem kevesebbel, nekem kell annyi és sokan másoknak is.
2016. ápr. 10. 20:38
 6/6 A kérdező kommentje:
nehezen hízok hiába zabálok össze mindent úgy hogy inkább 2-vel fogok számolni, köszönöm a válaszokat
2016. ápr. 10. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!