Hogyan tudnám eltüntetni fogyásom után az "integetőhájat", és formás kart nyerni?
23 éves nő vagyok! A fogyásom után (-55 kg) a karomon lévő bőr nem húzódott vissza, és erősen lógóssá vált. Nem szeretnék rögtön plasztikáztatni, és az lenne a kérdésem, hogy bicepsz-tricepsz gyakorlatokkal el lehet-e tüntetni ezt? Heti 3-4X sportolok (futás, aerobic, TRX), de ugye ezek nem csak a kart célozzák meg. Ha minden nap végeznék otthon néhány súlyzós edzést (pl. 5-10 percben) a rendszeres edzéseim mellett, akkor van rá esély, hogy elérjem azt, hogy az izom "kitöltse" a helyet? Mert ugye nem szeretnék túl izmos kart, csak azt, hogy ne lógjon... Milyen gyakorlatokat ajánlotok? Milyen ismétlésszámban?
Kérem, csak olyan válaszoljon, aki tényleg segíteni szeretne! Köszönöm! :)
NEM LESZ túl izmos karod, még akkor sem, ha rendesen edzel s nem úgy, ahogy írtad...
-55 kg az elég sok, egyrészt gratula, másrészt ha sok háj volt a karodon (ekkora feleslegnél ez igen esélyes, de olyan aránytalanul híznak egyesek, ki tudja?), s nem ment vissza a bőr, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy a naturál maximumoddal sem fogod tudni teljesen kitölteni a helyet... Nekem alig volt háj a karomon és 20 kilót fogytam, de örülök, ha azt a minimális lógást kitölti majd az izom (biztos ki fogja, kérdés, mennyi idő kell hozzá), s én beleadok apait-anyait és nem fogom vissza az edzést. Nem lesz túl nagy karom sosem, ez az egy biztos ebben az életben.
Tuti segíteni fog valamit, amúgyis, az izmos női kar nagyon jó, sokan elhanyagolják, nem értem, miért.
Gyakorlatokat nem taglalok, olvass utána, amúgyis emberfüggő, hogy milyen edzést végez.
A helyedben teljes testre edzenék eleinte, de később is mindenre. Nem logikus, hogy a lógó bőrt viszonylag nagy izommal töltse ki az ember a karon, a többi izom pedig olyan, amilyen. Bizonyára másutt is van lógás, de nem ez a fő ok. Egyenletesen erős test kell.
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat, hasznosak voltak!
Heti 3-4X edzek 1 órát, és ez nem csak kardió, vannak benne izomépítő gyakorlatok is mindig. Ez így nem rendes edzés? Ha nem, akkor miért?
A karomra csak ezek mellett pluszban szeretnék dolgozni, nem a jelenlegi edzéseim helyett.
Ezt írtad: "Heti 3-4X sportolok (futás, aerobic, TRX), de ugye ezek nem csak a kart célozzák meg. Ha minden nap végeznék otthon néhány súlyzós edzést (pl. 5-10 percben) a rendszeres edzéseim mellett, akkor van rá esély, hogy elérjem azt, hogy az izom "kitöltse" a helyet?"
Tehát ne edzettél eddig rendesen, mivel nem volt benne kemény súlyzós gyakorlat. Ha súlyzóval edzel és jó az étrended is, akkor izmosodhatsz. De nem barbi 2 kilós súlyzócskával kell edzeni, hanem az adott gyakorlatot akkora súllyal végezni, amivel éppen megy szabályosan 8-12 ismétlés a sorozatokban. Amivel már pl 20-at húzok az nokedli súly, azzal nem lesz izmosodás. Ilyenkor emelni kell a súlyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!