Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Aerob mozgásnak futás vagy...

Aerob mozgásnak futás vagy inkább szobabicikli?

Figyelt kérdés

Erre a kettőre lenne lehetőségem.

Futás aszfalton, ami nem lenne szerencsés egy korábbi bokasérülés miatt, valamint az időjárás befolyásolja, viszont szabad levegő stb.

szobabicikli viszont heti 2 alkalom max. (Nem lábnapon)

Valamint még: mennyit lenne optimális aerob edzést végezni hetente? Most Fegyencedzést csinálom, heti 4-6 alkalommal, 2-2 izomcsoportra, de kellene fogynom 5-8 kg-ot mellette. Délután 5 körül fegyencedzés, este 7-8 körül pedig aerob nem a legjobb párosítás, jól gondolom?

Étrend, tudom, azon is dolgozom, inkább a fenti lenne a kérdés.

2016. márc. 29. 09:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon kevés ember van, akiknek a futás aerob tartományban lenne, a tempós séta tökéletes.
2016. márc. 29. 09:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Aki sportol azoknak azért nem egy nagy kihívás 10-12 km-t lekocogni 1 óra alatt, de a szobabicikli szerintem is jobb, azt mindenki bírja.
2016. márc. 29. 10:16
 3/8 Cortez70 ***** válasza:
Gyors gyaloglás + bicaj. Nem muszáj választani. Egyszer az egyik, máskor a másik.
2016. márc. 29. 10:36
 4/8 A kérdező kommentje:

Újrakezdő sportoló vagyok, így a 10-12 km-hez kellene 1, max 2 hónap szerintem. De ezek szerint a futás már sok, akkor marad a szobabicikli egyelőre, aztán néha kocogással majd kiegészítem idővel.

Köszönöm

2016. márc. 29. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy lefutsz 10-12km-t, attól még nem aerob mozgásforma...
2016. márc. 29. 11:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Azt tudom, hogy attól még nem az.
2016. márc. 29. 11:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Neked lehet, hogy nem, másnak meg igen, ha azt írja 1-2 hónap alatt felhozza magát odáig, hogy 10-12km-t lefut (gondolom pihenő nélkül egybe), akkor nem fos az érrendszere, neki simán lehet ez aerob.
2016. márc. 29. 11:43
 8/8 Csiß ***** válasza:
Tapasztalatom szerint újrakezdésnél elég a tempós séta, vagy a szovabringa.4 hónap kihagyás után tegnap szerettem volna futni,de pillanatok alatt elhagytam az aerob tartományt :) Végül 7,5 km gyors séta lett a végeredmény.
2016. márc. 31. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!