Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túlsúllyal tömegelnem kéne?

Túlsúllyal tömegelnem kéne?

Figyelt kérdés
175 cm és 85 kg vagyok. Amerikai focit kezdtem el és szeretnék erősebb lenni. Úgy tudom, hogy szálkásítással nem szedek fel izmot, hanem csak fogyok, de nem ez lenne az elsődleges cél, hanem, hogy nagyobb izomtömegem legyen és erősödjek. Mit kéne tennem?
2016. márc. 7. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Kezdőként, ha zsíros vagy, szálkásítás mellett is szedhetsz fel izmot. Kezdő effektusnak hívják.
2016. márc. 7. 21:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha megy az angol stronglifts 5x5. Testepito edzestervet el se kezdj ne pocsekold az idodet. Tomegelned nem kell erosodni fogsz akkor is ha nagyjabol tartod a sulyod es csak lassan no de ne is szalkasits csak egyel normalis eteleket ami minden nap tartalmazzon feherjet.
2016. márc. 7. 21:05
 3/10 A kérdező kommentje:
Tehát a szálkásításnál izmot is szedek fel vagy azért mást is tennem kell? Mert az erősítés és az izomtömeg az elsődleges célom, kb. 100 kilóra szeretnék felhízni, de jelentős részben izomtömeggel...de nem is szeretnék túl zsíros lenni.
2016. márc. 7. 21:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ha a stronglift mellé tömegnövelő étrendet csinálok, az még jobb eredményt ad?
2016. márc. 7. 21:16
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazából két lehetőséged is van:

1. Elkezdesz szálkásítani, bízva a kezdő effektben. Megy le rólad zsír, jön fel izom. Miután nem jön fel több, már kevesebb zsírral vághatsz bele a tényleges tömegnövelésbe.

2. Tömegelsz, odafigyelve, hogy minél kevesebb zsír menjen fel. Ha a testzsír mennyisége nem változik, de az izom több, akkor a testzsírszázalék alacsonyabb lesz.

2016. márc. 7. 21:17
 6/10 A kérdező kommentje:
vagy mit egyek és mit nem?
2016. márc. 7. 21:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Tomegelhetsz de ne vidd tulzasba mert azon kapod magad, hogy mar 100kg vagy de ero/izom meg alig jott. Tehat neked nem kel eroltetned, hogy nojon a sulyod de azert egyel rendesen.
2016. márc. 7. 21:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Azért azt had jegyezzem meg mennyire nem reális elvárás 100 kiló / 175 cm úgy-ahogy szárazon...

Csak, hogy legyen mihez viszonyítani ő:

[link]

172 centi és 99 kg.

2016. márc. 8. 10:53
 9/10 A kérdező kommentje:
Aha, és 19 évesen edzéssel növekedhet még a magasságom?
2016. márc. 8. 23:00
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem akarok száraz lenni, nem ez a célom, de nem akarok úgy kinézni, ahogyan most. Nem vagyok kövér, de van rajtam egy kis felesleg (pl. férfi mell).
2016. márc. 8. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!