Ha szálkás, izmos test a cél, akkor először szálkásítsak, vagy tömegeljek?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy van rajtam egy kis felesleg.. vagy is talán nem is olyan kicsi, bár nem érzem magam nagyon kövérnek, de van pocakom. 168 cm vagyok, s ehhez 79 kiló. Nyílván izmos szeretnék lenni, s ez mellé szép szálkás is :D Sokan azt mondják, hogy először fogyjak, mások azt mondják, hogy először tömegeljek, s abból faragjak le (Ez abból jött, hogy egy beszélgetés keretein belül csávó mondta, hogy nem jó, hogy folyton zabpelyhet eszek + barnarizs, csirkemell kombó kalóriadeficit végett) először tömegeljek, s utána jöjjön ez, mert hogy ez jobb. Nyílván viszonylag új vagyok a témába, és most nem vágom, hogy először hogy lenne jobb?2016. márc. 6. 00:22
1/4 anonim válasza:
Tömegeléssel megőrzöd az izomzatot, és lefaragod a zsírt.
Persze megfelelő étrenddel és edzéssel.
2/4 anonim válasza:
Sárga Kapszula című könyv, töltsd le, olvasd el, ingyenes. Abból megérted az alapokat, ha neked sok a zsír (te látod magad) diéta, ha nem vészes lassú, minőségi tömegnöveleés.
3/4 anonim válasza:
Van egy ökölszabály: ha ez kérdés, akkor először tömegelj, nyilván moderáltan.
4/4 anonim válasza:
Kinek mi fontos. Én szálkásítanék a helyedben, közben kezdőként kis izom is jönne, majd tömegelnék. Sokkal látványosabb is így.
De ha nem megy a szálkásítás, mert túl kicsi a kalóriaigény, akkor kicsit segíthet a plusz izom (de még inkább a több mozgás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!